Avocado kipsalade
Diner
1 persoon
675 kcal
10 min bereiden
Deze overheerlijke salade kun je op twee manieren maken. Je kunt ervoor kiezen om kipreepjes te braden in een pan óf je kunt ervoor kiezen om deze salade koud te bereiden met bijvoorbeeld gerookte kipfilet. Wij hebben in ons recept gekozen voor de gerookte kipfilet plakjes.
Ingrediënten
-
200 g biologische kipfilet
-
50 g radijs
- halve avocado
- 20 g groene olijven
-
30 g amandelnoten
-
1 el olijfolie
-
snufje Keltisch zeezout
-
snufje zwarte peper
- 20 g tuinkers
Zo maak je het
- Snijd de plakjes kipfilet in smalle reepjes en drapeer dit op je bord.
- Doe dit ook met de radijsjes.
- Snijd vervolgens de avocado over de helft, verwijder de schil en snijd deze in plakjes. Leg dit vervolgens over de kipfilet en radijsjes.
- Strooi de amandelen over de salade en doe dit ook met de tuinkers.
- Voeg naar wens de olijven, olijfolie en een snufje peper en zout toe.
Wil je een salade met minder vetten, laat dan de avocado weg of kies voor een kwart in plaats van een halve. Je kunt deze salade volledig invullen naar je eigen wensen en voedingsplan.
Voedingswaarde
- Kcal: 675
- Koolhydraten: 8 g
- Eiwitten: 57 g
- Vetten: 46 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...