Biefstuk met champignons

Diner

1 personen

233 kcal

10 min

Een snelle en gemakkelijke maaltijd heb je zo op tafel. Maar hoe zorg je ervoor dat deze ook écht lekker is? Hieronder het antwoord, want deze biefstuk met champignons is om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 200 g champignons

  • 75 biefstuk

  • keltisch zeezout

  • zwarte peper

  • 1 el ketjap manis

  • rucola

Zo maak je het

  1. Verwarm een klein klontje roomoter in een koekenpan.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze tot ze glazig zijn.
  3. Voeg vervolgens een scheutje ketjap toe aan de ui.
  4. Leg nu de biefstuk in de koekenpan. Ga je voor rare? Bak deze dan 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.
  5. Haal de biefstuk uit de koekenpan en pak ‘m in in zilver folie en laat de biefstuk rusten.
  6. Doe de champignons in de pan en bak deze goudbruin.
  7. Haal het biefstuk uit de folie en leg het op je bord, voeg vervolgens de champignons toe.

Lekker te combineren met zoete aardappel uit de oven, zoete aardappel puree of bloemkoolpuree.

Voedingswaarde

  • Kcal: 233
  • Koolhydraten: 18 g
  • Eiwitten: 32 g
  • Vetten: 3 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

 

 

ONTDEK MEER

Vegan broccoliquiche

Avondeten 4 personen 585 kcal per persoon 50 min bereidingstijd     Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook...

Proteïne chocolade mugcake

Tussendoortje 1 persoon 268 kcal per persoon 10 min bereidingstijd    Bij het koude weer hoort ook een lekker warm tussendoortje. Het gerecht is zeker in fitnesswereld erg populair. Met...

Bruschetta toast met hüttenkäse

Avondeten 1 persoon 522 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Het is niet moeilijk om een lekkere en gezonde lunch klaar te maken. Maak met het recept van deze week een heerlijke...