Burger
Diner
1 persoon
557 kcal
15 min bereiden
De burger, een van de favoriete én super makkelijke maaltijden die je zelf kunt maken. In slechts 15 minuten heb jij deze topper op je bord liggen. Wij hebben ‘m bereid met rundergehakt, maar je kunt het natuurlijk ook doen met kip voor een overheerlijke crispy chicken!
Ingrediënten
-
150 g rundergehakt
-
1 teen knoflook
-
1 ui
-
eigeel van 1 ei
-
1 el ketjap
-
1 tl mosterd
-
keltisch zeezout
-
zwarte peper
-
1 tl ketjup
-
1 bolletje
Zo maak je het
- Doe het gehakt in een grote kom en kneep het los.
- Pers een teentje knoflook en doe dit bij het gehakt.
- Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze vervolgens ook toe aan het gehakt.
- We willen alleen de dooier van het ei toevoegen, dus zeef het eiwit uit het ei en veg vervolgens het eigeel toe.
- Vervolgens 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel ketjup, een snufje zeezout en een beetje peper.
- Meng het geheel met je handen door elkaar tot een smeuïg geheel.
- Maak er een grote bal van, leg deze op een snijplank en druk ‘m plat in de vorm van een burger.
- Doe een klein (!) klontje boter in de koekenpan en bak de burger vervolgens mooi bruin.
- Snijd het broodje open, leg de burger erop en bekleed deze naar wens met bijvoorbeeld een tomaatje, augurken en sla. Voilá!
Voedingswaarde
- Kcal: 557
- Koolhydraten: 33 g
- Eiwitten: 34 g
- Vetten: 31 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...