Champignon risotto
Hoofdgerecht
1-2 personen
886 kcal
45 min bereiden
Het maken van risotto is niet moeilijk, maar neemt iets meer tijd in beslag doordat het veel aandacht nodig heeft. Als je het de aandacht geeft die het verdiend, maak je een heerlijke risotto zelf!
Ingrediƫnten
- 120Ā g risotto rijst
- 1 groentebouillonblok
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 300 g spinazie
- 250 g kastanje champignons
Zo maak je het
- Breng 600 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Zet het vuur vervolgens laag.
- Hak de knoflook en snipper de ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook.
- Voed de risotto rijst toe en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg regelmatig een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. (20 minuten)
- Tijdens het koken van de rijst maak je de champignons schoon.
- Bak de champignons goudbruin in een bok met een scheut olie.
- Als de champignons bijna klaar zijn voeg je de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is kan het van het vuur worden gehaald.
- Als de risotto gaar is maak je de risotto op smaak met kruiden naar wens
- Schep de risotto op het bord en voeg de gewokte groente toe.
GeĆÆnspireerd door het boek ‘Afvallen met gezond en vooral lekker eten’ van Natalia & Walter
Voedingswaarde
- Kcal:Ā 886
- Koolhydraten: 123,8 g
- Eiwitten: 45,8 g
- Vet: 20,6 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? StelĀ jouw persoonlijke voedingsplanĀ samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...