Champignon risotto

Hoofdgerecht

1-2 personen

886 kcal 

45 min bereiden

Het maken van risotto is niet moeilijk, maar neemt iets meer tijd in beslag doordat het veel aandacht nodig heeft. Als je het de aandacht geeft die het verdiend, maak je een heerlijke risotto zelf!

Ingrediënten

  • 120 g risotto rijst

  • 1 groentebouillonblok

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 300 g spinazie

  • 250 g kastanje champignons

Zo maak je het

  1. Breng 600 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Zet het vuur vervolgens laag.
  2. Hak de knoflook en snipper de ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voed de risotto rijst toe en bak dit 2 minuten mee.
  4. Voeg regelmatig een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. (20 minuten)
  5. Tijdens het koken van de rijst maak je de champignons schoon.
  6. Bak de champignons goudbruin in een bok met een scheut olie.
  7. Als de champignons bijna klaar zijn voeg je de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is kan het van het vuur worden gehaald.
  8. Als de risotto gaar is maak je de risotto op smaak met kruiden naar wens
  9. Schep de risotto op het bord en voeg de gewokte groente toe.

Geïnspireerd door het boek ‘Afvallen met gezond en vooral lekker eten’ van Natalia & Walter

Voedingswaarde

  • Kcal: 886
  • Koolhydraten: 123,8 g
  • Eiwitten: 45,8 g
  • Vet: 20,6 g

Wordt lid van de PTI community en krijg toegang tot de app om zelf met je voeding aan de slag te gaan.

Gezonde tiramisu

Gezonde tiramisu

Dessert 1 portie 351 kcal 25 min bereidingstijd    Verwen jezelf met een koolhydraatarm tiramisu toetje. De grote hoeveelheden suikers zijn vervangen voor andere ingrediënten om toch een lekker en gezond toetje klaar te kunnen maken. Ingrediënten 125 gram...

Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Joost van der Werf

Joost van der Werf

    44 jaar | Tilburg | Personal training | 2 keer per week  "Bewust trainen en de juiste uitvoering". Fitte en gezonde vader Toen ik op mijn 39e voor het eerst vader werd, had ik me voorgenomen om fitter en gezonder te gaan leven. Ik had lang geleegd als...

Ben jij er klaar voor?