Champignon risotto

Hoofdgerecht

1-2 personen

886 kcal

45 min bereiden

Het maken van risotto is niet moeilijk, maar neemt iets meer tijd in beslag doordat het veel aandacht nodig heeft. Als je het de aandacht geeft die het verdiend, maak je een heerlijke risotto zelf!

Ingrediënten

  • 120 g risotto rijst
  • 1 groentebouillonblok
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 300 g spinazie
  • 250 g kastanje champignons

Zo maak je het

  1. Breng 600 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Zet het vuur vervolgens laag.
  2. Hak de knoflook en snipper de ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voed de risotto rijst toe en bak dit 2 minuten mee.
  4. Voeg regelmatig een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. (20 minuten)
  5. Tijdens het koken van de rijst maak je de champignons schoon.
  6. Bak de champignons goudbruin in een bok met een scheut olie.
  7. Als de champignons bijna klaar zijn voeg je de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is kan het van het vuur worden gehaald.
  8. Als de risotto gaar is maak je de risotto op smaak met kruiden naar wens
  9. Schep de risotto op het bord en voeg de gewokte groente toe.

Geïnspireerd door het boek ‘Afvallen met gezond en vooral lekker eten’ van Natalia & Walter

Voedingswaarde

  • Kcal: 886
  • Koolhydraten: 123,8 g
  • Eiwitten: 45,8 g
  • Vet: 20,6 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Healthy Cheesecake met bramen uit eigen keuken!

Perfect voor de Healthfreaks, weight-loss peeps, fitdutchies en mensen die gewoon ontzettend veel zin hebben in een ontzettend lekkere Cheesecake. Super easy en in 4 stappen klaar om aan te vallen!...

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...