Groente soep

Voorgerecht

4 personen

252 kcal 

20 min bereiden

Een van de snelste maaltijden om te maken: soep. Eens in de zoveel tijd heb je altijd wat groentes over en het is natuurlijk de beste optie om deze op te eten in plaats van weg te gooien. Je kunt al je groente kwijt in deze soep, dus variëren kan zeker!

Ingrediënten

  • 1 flinke rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • halve courgette
  • 2 tomaten
  • 1 groente bouillonblok
  • 2 takjes tijm
  • 10 g verse peterselie
  • chilipoeder (naar wens)
  • 100 g zoete aardappel

Zo maak je het

  1. Snijd alle groenten in kleine stukjes.
  2. Stop alle groenten in de blender en mix deze tot de een gewenste dikte, voeg zeker water toe als hier je voorkeur naar uit gaat.
  3. Schenk het geheel vervolgens in een grote pan.
  4. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Kook de soep ongeveer 15 minuten, voeg in de laatste minuut de takjes tijm toe.
  6. Schep de soep op en garneer met verse peterselie.

Voedingswaarde

  • Kcal: 252
  • Koolhydraten: 47,6 g
  • Eiwitten: 8,8 g
  • Vetten: 3,6 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Currynoedels met biefstuk en aubergine

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Op zoek naar een snel recept met noedels? Deze eiernoedels hoeven maar kort gekookt te worden. Jouw wokgerecht met biefstuk en aubergine...

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Deze pompoencake bevat veel gezonde ingrediënten en groente en fruit, en het maken hiervan duurt maar 20 minuten!! Snijd de cake op in...

Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta

Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Op zoek naar een lekker recept voor een gezonde salade? Deze Quinoa-salade is heerlijk vullend en bevat lekker veel gegrilde...