Groente soep

Voorgerecht

4 personen

252 kcal 

20 min bereiden

Een van de snelste maaltijden om te maken: soep. Eens in de zoveel tijd heb je altijd wat groentes over en het is natuurlijk de beste optie om deze op te eten in plaats van weg te gooien. Je kunt al je groente kwijt in deze soep, dus variëren kan zeker!

Ingrediënten

  • 1 flinke rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • halve courgette
  • 2 tomaten
  • 1 groente bouillonblok
  • 2 takjes tijm
  • 10 g verse peterselie
  • chilipoeder (naar wens)
  • 100 g zoete aardappel

Zo maak je het

  1. Snijd alle groenten in kleine stukjes.
  2. Stop alle groenten in de blender en mix deze tot de een gewenste dikte, voeg zeker water toe als hier je voorkeur naar uit gaat.
  3. Schenk het geheel vervolgens in een grote pan.
  4. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Kook de soep ongeveer 15 minuten, voeg in de laatste minuut de takjes tijm toe.
  6. Schep de soep op en garneer met verse peterselie.

Voedingswaarde

  • Kcal: 252
  • Koolhydraten: 47,6 g
  • Eiwitten: 8,8 g
  • Vetten: 3,6 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Vegan broccoliquiche

Avondeten 4 personen 585 kcal per persoon 50 min bereidingstijd     Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook...

Proteïne chocolade mugcake

Tussendoortje 1 persoon 268 kcal per persoon 10 min bereidingstijd    Bij het koude weer hoort ook een lekker warm tussendoortje. Het gerecht is zeker in fitnesswereld erg populair. Met...

Bruschetta toast met hüttenkäse

Avondeten 1 persoon 522 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Het is niet moeilijk om een lekkere en gezonde lunch klaar te maken. Maak met het recept van deze week een heerlijke...