Groente soep
Voorgerecht
4 personen
252 kcal
20 min bereiden
Een van de snelste maaltijden om te maken: soep. Eens in de zoveel tijd heb je altijd wat groentes over en het is natuurlijk de beste optie om deze op te eten in plaats van weg te gooien. Je kunt al je groente kwijt in deze soep, dus variëren kan zeker!
Ingrediënten
- 1 flinke rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika’s
- halve courgette
- 2 tomaten
- 1 groente bouillonblok
- 2 takjes tijm
- 10 g verse peterselie
- chilipoeder (naar wens)
- 100 g zoete aardappel
Zo maak je het
- Snijd alle groenten in kleine stukjes.
- Stop alle groenten in de blender en mix deze tot de een gewenste dikte, voeg zeker water toe als hier je voorkeur naar uit gaat.
- Schenk het geheel vervolgens in een grote pan.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook de soep ongeveer 15 minuten, voeg in de laatste minuut de takjes tijm toe.
- Schep de soep op en garneer met verse peterselie.
Voedingswaarde
- Kcal: 252
- Koolhydraten: 47,6 g
- Eiwitten: 8,8 g
- Vetten: 3,6 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...