Groente spread
Lunch
2 personen
229 kcal
5-10 min bereiden
Je krijgt steeds te horen dat je én meer groenten moet eten én dat je wel wat vaker mag variëren. Door het bomen zie je het bos niet meer waardoor er iedere dag hetzelfde beleg op je brood/cracker beland. Heel jammer, want er is variatie genoeg. Deze groente spread bijvoorbeeld. Een must try, die zowel gezond is, rijk aan groenten én ook nog eens zorgt voor een heerlijke afwisseling. Ook heerlijk te combineren met een plakje kipfilet!
Ingrediënten
-
2 grote puntpaprika’s
-
100 g wortel
-
100 g courgette
-
100 g rijstmelk
-
5 ml olijfolie
-
halve tl gedroogde tijm
-
snufje zwarte peper
-
snufje keltisch zeezout
-
snufje kurkuma
-
snufje chilipoeder
Zo maak je het
- Snijd de puntpaprika’s, wortel en courgette in blokjes.
- Voeg vervolgens alles samen in een kom en meng het tot een glad geheel met een staafmixer.
- De spread is klaar!
Voedingswaarde
- Kcal: 229
- Koolhydraten: 38 g
- Eiwitten: 7 g
- Vetten: 7 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...