Healthy Cheesecake met bramen uit eigen keuken!

Leestijd: 2 min

Perfect voor de Healthfreaks, weight-loss peeps, fitdutchies en mensen die gewoon ontzettend veel zin hebben in een ontzettend lekkere Cheesecake. Super easy en in 4 stappen klaar om aan te vallen!

Ingrediënten
– 750 gram Griekse Yoghurt
– 250 gram Ricotta
– doosjes diepvries bramen
– ei + ei (waarvan alleen het eiwit)
– Een scoop vanille poeder (kan ook zonder, heb ik ook gedaan)
– 100 gram amandelmeel
– 75 gram havermout
– 25 gram kokosolie
– springvorm 24 cm
– bakpapier
*Varieer gerust met andere soorten kwark of vruchten.

Stappenplan

  1. Verwarm de over voor op 160 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje. Mix de gesmolten olie met het amandelmeel en de havermout tot een geheel.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier en verspreid hierop het amandelmengsel. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en de plaats de bodem voor +- 10 minuten in de oven.
  3. Verwarm ondertussen de bramen in een pannetje op laag vuur tot het zacht wordt. Mix de griekse yoghurt met de ricotta, het ei en eiwit. Voeg hier vervolgens de bramen aan toe.
  4. Haal de bodem uit de oven en verspreidt hierover het yoghurt mengsel. Zet de taart voor 30 minuten in de oven. Na dertig minuten is je cheesecake klaar. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast staan voor je hem aansnijdt.

ONTDEK MEER

Schuine buikspieren trainen, dat doe je zo

In deze blog lees je: Waarom is het belangrijk om je schuine buikspieren te trainen? Hoe vaak per week moet je je schuine buikspieren trainen? Zo train je schuine buikspieren: 6 oefeningen Doe het...

Het verschil tussen koolhydraten en suikers

Veel mensen zien koolhydraten en suikers als dikmakers. Zij claimen zogenaamd sugar free te eten en spreiden nare woorden rondom deze ‘badboys’. Om meer verdrietige koolhydraten en suikers te...

Cardio workout beginners: Wat zijn goede oefeningen?

In deze blog lees je: Wat is Cardio? Cardio Oefeningen voor Beginners Houd het Leuk voor Jezelf Bench Press: de uitvoering Zorg voor veiligheid en voer het gecontroleerd uit In deze blog richten we...