‘Overall coach’ worden? Onze PT coach Gionarlo koos voor de MILO cursus!

Leestijd: 2 min
In deze blog lees je:

Bij PTI hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan. Hierbij speelt de vakkundigheid van de coaches een grote rol. Naast enige basiskennis, stimuleren we de coaches om zich door te blijven ontwikkelen. Zo is onze personal trainer Gionarlo begin dit jaar gestart met de zes maanden durende MILO cursus. Nu hij een aantal maanden op weg is, waren wij benieuwd naar zijn ervaringen tot nu toe.

Wat houdt het in, de Milo cursus?

Gionarlo: “De MILO personal training cursus is een cursus van zes maanden waarbij je leert coachen op de ‘MILO manier’. Deze manier is bedacht door een groep vakspecialisten die jaren geleden op zoek waren naar de waarom vraag van bepaalde oefeningen. Je raadt het al: tijdens de cursus wordt de focus dus gelegd op waarom en hoe je bepaalde bewegingen uitvoert. Grotendeels is de cursus online en om de drie weken vindt er een praktijkles plaats. De cursus is simpelweg bedoeld voor mensen die nog meer kennis willen over personal training. De lessen worden gegeven door experts op het gebied van sport en beweging. Ze hebben dan ook al veel personal trainers tot een hoger niveau gebracht.

Wat is de reden dat je deze cursus bent gestart?

Gionarlo:“Ondanks een eerder afgeronde personal trainer cursus en zelf al jaren wekelijks naar de sportschool te gaan, had ik behoefte aan nog meer kennis over personal training. Ik ben nu sinds een jaar personal trainer en merkte al snel dat leden meer en meer kennis willen over hetgeen wat ik van ze vraag. Daarom ben ik deze cursus gestart. Ik ervaar nu al dat ik de stof tijdens mijn lessen goed kan toepassen, heel waardevol. Ook was de MILO cursus een aanbeveling vanuit meerdere collega’s van PTI. Zij gaven mij een positief beeld over de cursus. Mede hierdoor ben ik er mee gestart”.

Wat hoop je over een paar maanden met de cursus bereikt te hebben?

Gionarlo:“Na de cursus hoop ik mijn certificaat in ontvangst te kunnen nemen. Dit houdt in dat ik dan mezelf een ‘MILO gecertificeerd personal trainer’ mag noemen. Wat ik dan bereikt heb? Ik heb als het goed is veel meer kennis van anatomie. Hierdoor kan ik beter de techniek achter een oefening toelichten en uitleggen waarom het goed is voor de doelstelling van de leden. Omdat tijdens de MILO cursus je op alle vlakken dingen leert, word je echt een ‘overall coach’. Dit is precies wat ik wil.”

Zelf aan de slag met een deskundige personal trainer?

Met personal training krijg je een programma op maat aangeboden. Dit programma bevat voornamelijk veel high intensity intervaltraining. De naam zegt het al: hoge intensiteit. Hiermee verbrand je calorieën en wordt je tegelijkertijd sterker. Wanneer past het bij jou? Personal training is voor jou gemaakt als je het lastig vindt jezelf te motiveren om te sporten. Een personal training traject zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat. Samen ga je aan de slag met balans creëren in zowel je voedingspatroon als je sportritme. Waar wacht je nog op? Kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

ONTDEK MEER

Voedingsschema afvallen vrouwen

In deze blog lees je: Hoeveel calorieën mag een vrouw eten bij het afvallen Hoe kan ik mijn calorie behoefte berekenen? Wat mag een vrouw bij het afvallen eten? Welke voedingsmiddelen kan een vrouw...

Krachttraining voor beginners; wat moet je weten en tips

In deze blog lees je: Wat is krachttraining? Krachttraining voor beginners; voordelen Krachttraining voor beginners; nadelen Hoe te beginnen met krachttraining voor beginners Krachttraining voor...

Zo blijf je gemotiveerd tijdens het sporten

In deze blog lees je: Stel jezelf een haalbaar doel Zorg dat het trainen leuk is en blijft Sport samen Neem deel aan groepslessen Schrijf je sportafspraken in je agenda Neem deel aan groepslessen...