the power of harnessing your emotions

Samen blikken we terug op 2020

2020.

Wauw, wat een jaar.

We nemen je mee door onze bril; we vertellen je hoe wij 2020 hebben ervaren. De ups en downs voor ons als persoon, de highs en lows van ondernemen en hoe wij ons door 2020 hebben gesleept met jouw steun en de liefde van onze dierbaren. 

1 januari 2020, een nieuw jaar, frisse energie, knop om, dit wordt ons jaar. 100% dat we enorm veel zin hadden om alles uit dit jaar te gaan halen, om te focussen om het fundament van PTI en meer tijd en ruimte vrij te maken voor onszelf. Op 1 januari zaten we in Spanje, waar we 2019 net achter ons hadden gelaten. Even er tussenuit om fris en fruitig aan het nieuwe jaar te beginnen. Net als iedereen hadden wij geen idee wat dit jaar ons zou gaan brengen.

Om het jaar goed te beginnen, namen we op 3 januari ons team mee uit eten. Dit was voor Ivy zeker een mijlpaal in alle jaren PTI, 5,5 jaar op dat moment. Het was namelijk de 1e keer dat hij ‘zijn team van zes’ mee uit eten kon nemen. Het ZZP bedrijf van Ivy was in 5,5 jaar uitgegroeid tot een team van zes personen. Een team met veel kennis en kunnen, een team waar we mee konden gaan bouwen. Het was echt een top avond. #teambuilding

De toon van het nieuwe jaar was gezet. De doelen waren uitgeschreven en de plannen lagen vast. Klaar om alles in werking te gaan zetten. De eerste weken vlogen voorbij. De verstuurde kerstkaarten met vouchers van de kerst ervoor werden geint en de knoppen gingen voor veel van onze leden dan ook om. Nieuwe doelen kwamen om de doelenwand in het instituut; een jaar om er vol tegenaan te gaan.

GOALS: Niet alleen de huidige leden zetten hun goede voornemens om in daden. De nieuwe   aanmeldingen stroomden dan ook binnen en zo behaalden wij op 31 januari onze grote mijlpaal voor Functional building; 100 actieve leden. Hanneke was uit lunchen voor de   verjaardag van haar moeder toen de 100e aanmelding binnen kwam, slecht een uur voor de   maandelijkse team meeting. Het delen van deze mijlpaal werd dan ook enorm positief   ontvangen. Een boost om door te pakken!

PIMP: Het vertrouwen in de groei van PTI was sterk aanwezig, hierdoor konden we onze aandacht iets gaan verschuiven. Doordat het instituut was gerealiseerd in slechts 2 maanden in de zomer van 2019 was het tijd om deze verder aan te gaan kleden. De likjes verf kwamen aan de muren, slogans kregen een plekje en gedurende het jaar hebben we samen met Q-Promotions ervoor gezorgd dat het instituut steeds meer vorm begon te krijgen. Pinterest kreeg uiteraard ook een apart bord met alle ideeën die we hadden. Laten we zeggen dat de een soms gekker was dan het ander, maar er is niks mis met dromen, toch? #gobigorgohome

UPGRADE: Toen eenmaal het instituut was gepimped en naar wens was aangekleed, doken we in de systemen van PTI. Hier en daar kon zeker nog winst worden behaald en de website kreeg als eerste een upgrade aan de achterzijde. Pagina’s werden met elkaar gekoppeld, blogs werden geschreven en recepten kwamen op de website.

SAMENWERKING: In het begin van de laatste maand van het eerste kwartaal van het jaar 2020 gingen we om de tafel met Frank, Van Boekel. Als je wilt groeien, is inzicht op alle vlakken precies wat je nodig hebt. We startten onze samenwerking en kregen de inzichten en adviezen om PTI tot een nog groter succes te maken. 

15 maart.

We weten het nog erg goed. Op deze zondag werd rond halfzes bekendgemaakt dat alle fitnessclubs vanaf 18.00 uur die dag dienden te sluiten. Verbijstering, teleurstelling, onbegrip, onzekerheid waren de gedachten en gevoelens die naar boven kwamen. Hoe gaan we dit doen? Hoe houden we iedereen in beweging en hoe blijven we in contact met alle leden? Diezelfde avond kwamen de whiteboards van het kantoor op de keukentafel: tijd om alle mogelijke ideeën op te schrijven. Te kijken wat haalbaar en realistisch is en stappen maken. De periode die volgde was erg onzeker, maar één ding was zeker: de gezondheid van onze leden stond voorop. We kwamen terug bij onze kernwaarden, waar helder er een van is. Communicatie was waar de leden behoefte aan hadden, want ook zij hadden vragen, logisch. Op 16 maart volgden de eerste berichten over de plannen voor de komende periode.

PTI @ Home: werd in het leven geroepen tot, op dat moment, voor onbepaalde tijd. Home workouts, zoom lessen, de healthy diet challenge: PTI werd omgetoverd tot ‘online stay @ home facility’ en onze achtertuin werd omgetoverd tot Home gym voor de personal training leden. Het in beweging houden van de leden en in contact blijven was het doel. Belrondjes zorgen op dat moment dan ook voor voorbinding.

We hadden geen eindpunt in het vizier tot 21 april. De aankondiging werd gedaan dat de maatregelen tot 1 september van kracht zouden zijn. Je kunt je vast indenken dat we in zak en as waren. Ivy sprak Hanneke moed in om wederom de schouders eronder te steken en we gingen door. Weer gingen we om de keukentafel om te bedenken hoe we deze periode konden overbruggen. Koste wat kost wilden we waarde blijven bieden en blijven werken aan de gezondheid.

‘Stilstaan is achteruit gaan’ was ons motto. En we gingen door.

Gelukkig kwam sport in een ander daglicht te staan en mochten wij op 11 mei weer aan de slag. Deze twee maanden hadden we ‘overleefd’, fysiek en mentaal.

OUTDOOR: We keken er beide enorm naar uit om de Functional building leden weer te zien op het instituut. PTI Outdoor was een feit. Voor het instituut grashappen om te blijven bouwen aan de gezondheid van onze leden. Iedereen was zo enthousiast om er weer tegenaan te gaan. En wat hadden we een geluk met het weer. De coaches waren zo bruin alsof ze 3 weken op het strand hadden liggen bakken 😉

TRAPPERS: In mei sloot het Oberliga team van Tilburg Trappers zich aan bij PTI. De zomerperiode, ook wel off-ice season, stond in het teken van fit blijven en technisch goed blijven en/of leren trainen. Een aanwinst voor PTI en motivatie voor de leden om met deze A-topsporters te kunnen trainen. Het niveau schoot dan ook nog verder omhoog deze periode.

GEAR: Het leden aantal begon weer op te lopen en het aanschaffen van nieuwe materialen nam Ivy dan ook erg serieus. Bijna wekelijks arriveerden er nieuwe spullen. Helaas duurde het een tijdje voordat we alles in huis hadden vanwege de inkopen van particulieren in de voorgaande corona periode.

Juli.

Het moment was daar.

Opluchting en blijdschap.

We mochten weer binnen trainen in ons vertrouwde instituut.

Het instituut was ondertussen voorzien van ons logo, de kleedkamers waren geschilderd en de PT corner had een nieuwe kleur gekregen. Ook was de ruimte verdeeld in 10 aparte werkplekken, want de regels waren binnen ook van kracht. Dit was even schakelen, maar ook dat hadden we gelukkig kunnen realiseren zodat iedereen kon blijven trainen zoals ze gewend waren.

ATHLETES: In dezelfde zomer verwelkomden we maar liefst drie topsport atleten bij PTI. Elk in een aangepaste vorm die aansloot bij hun wens en groei. Reno de Hondt, forward ijshockey Oberliga team Tilburg Trappers, Ireen van den Assem, defender hockey Den Bosch en Abi Raye, defensive fullback hockey Red Panthers zijn regelmatig in ons instituut te vinden. Naast dat dit ons enorm trots maakt, is het een droom van Ivy om meer topsporters te mogen begeleiden en/of ondersteunen naar hun droom.

CHEESE: Van het verwelkomen van de PTI Atleten gaan we verder naar onze eigen atleten. Ook zij verdienden het ook om in het zonnetje gezet te worden. De cameraploeg van Bram Delmee bracht een bezoekje aan het instituut om alle leden op beeld vast te leggen. Er werden gave beelden gemaakt voor vette promo video’s. Ook werden dit jaar foto’s geschoten voor media gebruik. Het was dan ook erg tof om alle leuke reacties te ontvangen op de nieuwe foto’s.

PARTY: Dit jaar vierden we maar liefst 6 (!) jubileums.

  • Het bestaan van PTI zetten #6 op de kalender;
  • Arcon vierde zijn 2 jarig jubileum;
  • Collin zijn 1e jubileum, net als Mirte en Gert-Jan;
  • en de 1e verjaardag van het instituut.

TEAM: Dat het een ‘feestmaand’ was voor PTI was wel duidelijk ;). We benutten deze maand ook nog om samen met het team te borrelen, bbq’en en te jetskiën @ Experience Island. Even bijtanken met z’n allen en de partners. En de pups waren en natuurlijk ook bij! Een moment van ontspanning, samen zijn en het waarderen van de kleine dingen in het leven.

PROOST: Van proosten met het team, gaan we naar proosten met onze leden. Helaas niet gezamenlijk tijdens een bbq event, maar ze werden toch een beetje verwend. Het bedanken voor het vertrouwen dat we kregen (en nog steeds krijgen) van onze leden vonden we niet meer dan normaal, maar toch beseften we erg goed dat dit niet zomaar overal vanzelfsprekend is.

CAMPAGNES: Dit jaar bracht ook ruimte om na te denken over de toekomst van PTI. Zo gingen we aan de slag met diverse (online) campagnes. Hierover laten we je nog een beetje in het ongewisse tot volgend jaar, waar we hopelijk snel een goed moment kunnen vinden voor de lancering.

LOOK & FEEL: Er werd gebrainstormd, getekend en gekleurd (ja, letterlijk ;)) om een nieuwe ‘Look & Feel’ te creëren voor PTI. Je kunt wel stellen dat we de branding behoorlijke onder handen hebben genomen. En met resultaat. De branding zal volgend jaar zichtbaar zijn op de nieuwe website waar we het afgelopen half jaar aanbouwen. Super trots het resultaat te laten zien in 2021.

WORKOUT: Functional building werd ook onder handen genomen en een nieuwe programmering ontstond. Een programmering die past bij de leden, die anders is dan anderen, waarbij de focust ligt op kwaliteit boven prestatie en die resultaat- en doelgericht is opgebouwd.

GEZOND & FIT: Dat brengt ons bij het behalen van doelen van alle leden. Het weerleggen van latten en het uitdagen van jezelf. We zijn trots op jou, want ja, het was een ‘raar’ jaar. Je hebt toch maar dat PR verbroken, die extra stap gezet, meer gesprint en meer calorieën gefietst! Well done! 

COMMUNITY: We hebben elkaar gemotiveerd en gestimuleerd. Elkaar erdoorheen gesleept als het tegen zat, een hand op je schouder, de high five (low kick) na les. Jullie brachten elkaar naar een hoger niveau. Als sporter en als mens.

DANKBAAR: Het was voor ons privé een zwaar jaar, maar desondanks zijn we dankbaar voor wat we hebben bereikt, met het team en met onze leden. Het was een jaar vol emoties; vreugde en verdriet en alles er tussen in, but we did it.

Dit jaar sluiten we helaas niet samen af, maar vanavond om 00:00 proosten we op jou.

We zijn er voor jou, zoals jij er voor ons bent.

Ivy en Hanneke

ONTDEK MEER

Schuine buikspieren trainen, dat doe je zo

In deze blog lees je: Waarom is het belangrijk om je schuine buikspieren te trainen? Hoe vaak per week moet je je schuine buikspieren trainen? Zo train je schuine buikspieren: 6 oefeningen Doe het...

Healthy Cheesecake met bramen uit eigen keuken!

Perfect voor de Healthfreaks, weight-loss peeps, fitdutchies en mensen die gewoon ontzettend veel zin hebben in een ontzettend lekkere Cheesecake. Super easy en in 4 stappen klaar om aan te vallen!...

Het verschil tussen koolhydraten en suikers

Veel mensen zien koolhydraten en suikers als dikmakers. Zij claimen zogenaamd sugar free te eten en spreiden nare woorden rondom deze ‘badboys’. Om meer verdrietige koolhydraten en suikers te...