Tilburg Trappers goes PTI

TRAPPERS EN PTI SLAAN HANDEN INEEN
Gastblog: Peter van Raak 

 

Tilburg Trappers en PTI  slaan de handen ineen. Het bedrijf van oud-speler en captain Ivy van den Heuvel en Hanneke de Witte begeleidt sinds 11 mei de Tilburgse ijshockeyers in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Ruim veertien maanden geleden, op 30 april 2019, was het welletjes voor Ivy van den Heuvel. Dertien jaar ijshockey op het hoogste niveau. Een carrière, die hem bij Amstel Tijgers Amsterdam, Oranje, Eindhoven Kemphanen en de laatste acht jaar Tilburg Trappers bracht. Game 5 van de Oberliga finaleserie tegen EV Landshut was zijn laatste wedstrijd als profspeler.

 

DROOMINSTITUUT

Bijna vijfentwintig jaar lang stond het leven van Trappers nummer 6 van augustus tot april in het teken van het bevroren water, de gekromde stick en de rubberen schijf. Nadat hij zijn schaatsen aan de wilgen hing, richtte hij zich volledig op de uitbouw van zijn eigen bedrijf PTI. De gedeelde sportzaal in het T-Kwadraat werd verruild voor een eigen locatie aan de Ellen Pankhurststraat 9 op bedrijventerrein De Katsbogten.

Met grote hulp van familie en vrienden onderging het voormalige kantoorpand in acht weken tijd een complete metamorfose. Ivy’s en Hanneke’s droominstituut was een feit! ‘Het was een grote stap, maar soms moet je risico’s nemen om je dromen waar te maken’, kijkt Van den Heuvel nog eens terug op die verhuizing.

 

VEEL ONDUIDELIJKHEID

Een half jaar had men de wind vol in de zeilen, maar toen kwam corona. Plots hing de vlag er heel anders bij. Zeker toen minister-president Mark Rutte op zondag 15 maart aankondigde dat bij fitnessclubs de deuren op slot moesten. ‘We hadden wel in de gaten dat er iets stond te gebeuren, maar sluiting viel ons wel rauw op het dak.’ Wat vooral jammer was, geeft Ivy aan, is dat sportscholen heel lang in het ongewisse werden gelaten. ‘Heel veel was lang, veel te lang onduidelijk.’

Totdat de squats, buikspieroefeningen en lunges weer normaal binnen konden plaatsvinden, bood PTI online lessen en later trainingen in de buitenlucht aan. ‘Dit had nog nooit iemand meegemaakt dus we moesten creatief zijn. Dat ging ook goed hoor want 95% van onze leden is bij ons gebleven is deze hectische periode. En daar zijn we ontzettend blij mee!

 

SAMENWERKING

Nu het instituut per 1 juli de deuren weer heeft mogen openen, kan Ivy ook oud-ploeggenoten verwelkomen. PTI begeleidt namelijk sinds twee maanden de Tilburgse ijshockeyers in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. ‘De eerste contacten dateren al van november vorig jaar. Het ging tussen ons en een andere partij. In ons eerste onderhoud heb ik aangegeven dat men niet met ons in zee moest gaan omdat ik Ivy van den Heuvel en oud-speler ben. Ze moesten kiezen voor de beste partner die Trappers naar een hoger niveau kan tillen. Op basis van de presentatie die ik heb gegeven, is de keuze uiteindelijk op ons gevallen. Echt ontzettend gaaf!

Hoe ziet de samenwerking eruit? ‘We trainen het Oberliga team in het instituut. Voor selectiespelers die vanwege de lange reisafstand niet fysiek bij de groepslessen aanwezig kunnen zijn, bieden we online workouts aan waarvan ik met mijn jarenlange topsportervaring weet dat het hen kan helpen.

 

DE TOEKOMST

Toch richt de aandacht van Ivy en zijn collega’s bij PTI zich niet alleen op het vlaggenschip van het ijshockeybolwerk uit de Kruikenstad. Spelers als Ian Meierdres, Boet van Gestel, Alexey Loginov, Mickey Bastings en Reno de Hondt zijn afkomstig uit de eigen opleiding en niet meer weg te denken uit de Tilburgse hoofdmacht. ‘Vijf jaar heb ik in de jeugd van Trappers gespeeld. Dat was een fantastische tijd. Mede daarom gaan we ook met de toekomst (de allerkleinsten (U-8) tot en met de U-19) aan de slag. Een keer per week doen we een groepsles, buiten bij ons op het grasveld of achter de ijsbaan.

Via de website van Tilburg Trappers en sociale mediakanalen van Tilburg Trappers besteden ze de komende weken en maanden aandacht aan de droogtrainingen van de (jeugd) van de drievoudig Oberliga Meister.

 

ONTDEK MEER

Voedingsschema spieropbouw mannen

In deze blog lees je: Calorieën bij het opbouwen van spieren voor mannen Hoe kan ik mijn caloriebehoefte berekenen? Wat is belangrijk om te eten om aan te komen in spiermassa? Dit moet je vooral...

Voedingsschema afvallen vrouwen

In deze blog lees je: Hoeveel calorieën mag een vrouw eten bij het afvallen Hoe kan ik mijn calorie behoefte berekenen? Wat mag een vrouw bij het afvallen eten? Welke voedingsmiddelen kan een vrouw...

Krachttraining voor beginners; wat moet je weten en tips

In deze blog lees je: Wat is krachttraining? Krachttraining voor beginners; voordelen Krachttraining voor beginners; nadelen Hoe te beginnen met krachttraining voor beginners Krachttraining voor...