Venkel linzen soep
Hoofdgerecht
1-2 personen
696 kcal
20 min bereiden
Heerlijk om een soep als voorgerecht te eten. Deze soep is erg gevuld en rijk aan groenten. Lekkere tip: vul het gerecht aan met crackers van Le pain.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 venkelknollen
- 100 g rode linzen
- 20 g zeewiermix
- keltisch zeezout
- zwarte peper
Zo maak je het
- Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe met wat zout en peper.
- Leg het deksel op de pan en laat fruiten terwijl je de venkel snijdt.
- Snijd de venkel met stronk en al in plakken van 5-8mm dik. Voeg vervolgende de venkel toe aan de knoflook en ui en laat ongeveer 10 minuten bakken.
- Voeg als de ui zacht is de linzen toe met de helft van de zeewiermix.
- Schenk 750 ml water in de pan, breng aan de kook, leg het dekstel op de pan en laat 15-20 minuten sudderen tot de linzen helemaal gaar zijn.
- Schep de inhoud van de pan in een blender, maak op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
- Kcal: 696
- Koolhydraten: 111 g
- Eiwitten: 38 g
- Vetten: 2 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...