Weg met de kipfilets!

"Moet dat vet nou écht op mijn armen gaan zitten?"
Het is normaal dat vrouwen wat extra vet op de armen hebben. Overal eigenlijk. Gemiddeld ligt het vetpercentage van vrouwen namelijk 5 tot 10 procent hoger dan bij mannen. Vrouwen maken meer oestrogeen aan en dit hormoon zorgt voor vetopslag in het lichaam. En da’s helemaal niet erg, want een deel van die vetten – de essentiële vetten – hebben we hard nodig, ze zorgen bijvoorbeeld dat onze organen goed hun werk kunnen doen.

 

‘Moet dat vet nou écht op mijn armen gaan zitten?’

Helaas heb je er zelf weinig over te zeggen wáár je vet precies opgeslagen wordt, dat is namelijk afhankelijk van je hormonen én je DNA. Ja, het is deels erfelijk bepaald hoe je lichaam met vet omgaat. Als je moeder flinke bovenarmen heeft, dan is de kans aanwezig dat jij ze erft.

Spieren ‘flabberen’ ook

Onthoud dit voordat je als een bezetene gaat diëten en/of trainen: spieren flabberen ook. Als je met je arm zwaait zónder ‘m aan te spannen, zal je arm altijd gezellig een beetje ‘mee zwaaien’ 😉 Dus: maak een stevige vuist om je armen flink aan te spannen en zwaai dan nog eens. Pas dan weet je echt of er nog wat eer te behalen is aan je inspanningen.

Kies voor een healthy lifestyle

Wil je je armen meer in shape brengen? Dan is het belangrijk om niet alle focus alleen op je armen te leggen. Het beste advies dat we je kunnen geven: kijk naar het totaalplaatje. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: gezond eten, genoeg slapen en regelmatig bewegen is de gouden mix. Niet alleen je sixpack, ook je toned arms beginnen in de keuken. Door daarnaast cardiotraining en krachttraining te combineren, verbrand je meer calorieën én werk je aan extra spiermassa. Je zult zien dat je overal vet verliest, niet alleen aan je armen.

5 x oefeningen voor je triceps

Zichtbare spieren krijg je door een laag vetpercentage en sterke spieren. Om je armen te stroomlijnen en sterk te maken, train je vooral je triceps. Dat is een grote spier langs de achterzijde van de bovenarm. De triceps zorgt voor ongeveer zestig procent van de massa van de arm. Met de volgende vijf oefeningen train je effectief je triceps. Als je een matje, een bankje en wat gewichtjes hebt (of flesjes water, een stapel boeken, of wat je voorhanden hebt), kan dat kan gewoon thuis! Bepaal vooraf hoeveel herhalingen je maakt, maak bijvoorbeeld drie setjes van vijftien herhalingen.

Close grip push-up of Tricep push-up 
Neem een push-up-positie aan, maar zet je handen smaller dan schouderbreedte. Laat jezelf zakken totdat je borst bijna de grond raakt, probeer daarbij je ellebogen dicht langs je lichaam te houden. Duw jezelf nu weer omhoog, en adem daarbij diep uit.

Tricep Dips
Pak een stoel of een (laag) bankje voor deze oefening. Zet je handen achter je neer, op de rand van de stoel en met je handpalmen van je af. Hoe verder je je benen strekt, hoe zwaarder de oefening is. Druk jezelf omhoog voor de startpositie. Laat jezelf langzaam zakken, houd daarbij je hoofd recht en je rug zo dicht mogelijk bij de stoel. Zak totdat je elleboog ongeveer op de hoogte van je schouders is. Druk jezelf vervolgens weer omhoog, terug naar startpositie.

Triceps Kickback
Gebruik een (laag) bankje bij deze oefening. Ga aan de linkerkant van het bankje staan, met de rechterknie en rechterhand op het bankje. Pak een dumbell in je linkerhand, houd je linkerarm dicht tegen je lichaam en kijk recht voor je uit. Breng je arm in een hoek van 90 graden. Dit is de beginpositie. Strek vervolgens je arm naar achteren, houd hier het gewicht even vast en breng je arm vervolgens weer terug naar de beginpositie.

Triceps Extension
Ga op een stoel of bankje met een lage rugleuning zitten. Pak met twee handen één dumbell vast en strek je armen uit boven je hoofd. Houd je bovenarmen stil en laat vervolgens je onderarmen – met de dumbell – naar achteren en naar beneden zakken. Breng daarna het gewicht weer naar boven door je onderarmen weer uit te strekken.

Skull Crushers (Lying Triceps Extension)
Ga op je rug op een matje liggen, met je knieën gebogen. Neem twee dumbells in je handen en strek je armen uit boven je hoofd. Buig je onderarmen – met het gewicht – richting je voorhoofd, je ellebogen blijven de hele oefening recht naar voren wijzen. Houd het gewicht even vast boven je voorhoofd en strek vervolgens rustig je armen weer terug naar de beginhouding.

ONTDEK MEER

ONTDEK MEER

Schuine buikspieren trainen, dat doe je zo

In deze blog lees je: Waarom is het belangrijk om je schuine buikspieren te trainen? Hoe vaak per week moet je je schuine buikspieren trainen? Zo train je schuine buikspieren: 6 oefeningen Doe het...

Healthy Cheesecake met bramen uit eigen keuken!

Perfect voor de Healthfreaks, weight-loss peeps, fitdutchies en mensen die gewoon ontzettend veel zin hebben in een ontzettend lekkere Cheesecake. Super easy en in 4 stappen klaar om aan te vallen!...

Het verschil tussen koolhydraten en suikers

Veel mensen zien koolhydraten en suikers als dikmakers. Zij claimen zogenaamd sugar free te eten en spreiden nare woorden rondom deze ‘badboys’. Om meer verdrietige koolhydraten en suikers te...