Yoghurt ijs
Snack
4 persoon
168 kcal
15-30 min bereiden
Een zonnige dag vraagt om verkoeling. Je kunt natuurlijk gaan voor een lekker magnum of je springt zelf de keuken in om yoghurt ijs te maken, helemaal naar eigen smaak! Ook hier hebben we weer gekozen voor een makkelijke snack die je snel kunt maken zodat je snel kunt genieten van je verkoeling!
Ingrediënten
- 100 g volle Griekse yoghurt
- 100 ml amandelmelk
- 1 tl vanille extract
- 25 g bevroren vruchten (naar keus)
Bij bol.com heb je siliconen ijshouders in de vorm van bijvoorbeeld een magnum óf in de vorm van een calippo, hiervoor heb je dus geen stokjes nodig, ideaal 😉 !
Zo maak je het
- Haal het diepvries fruit uit de vriezer en en stop de helft ervan in de blender.
- Voeg hier de melk aan toe en meng het op de laagste stand tot een glad geheel.
- Vul nu het gladde geheel aan met de yoghurt en voeg de rest van het fruit toe. Je wilt dat het lekker romig en vol blijft, dus zet de blender zeker niet te hard. Vind je ‘m toch iets te dun? Zet het geheel dan nog even in de vriezer voor een half uurtje.
Voedingswaarde
- Kcal: 168
- Koolhydraten: 9 g
- Eiwitten: 5 g
- Vetten: 11 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...