Zoete aardappel hutspot

Diner

2 personen

526 kcal 

30 min bereiden

Hutspot wordt vaak in de winter gegeten, maar deze variant kan ook gewoon koud in de zomer. Combineer deze home made zoete aardappel hutspot met een lekker stukje vette vis om zo alle bouwstoffen binnen te krijgen. Gegarandeerd genieten!  

 

Ingrediënten

 

  • 400 g zoete aardappel

  • 200 g ui

  • 200 g wortel

  • snufje keltisch zeezout
  • snufje kurkuma

  • snufje zwarte peper
  • snufje chilipoeder

  • snufje oregano
  • snufje tijm

 

Zo maak je het

 

  1. Snijd de zoete aardappel in blokjes en gooi deze in een pan met kokend water.
  2. Voeg hier de gesneden uien en wortels aan toe.
  3. Kook het samen totdat het zacht is.
  4. Giet het water af.
  5. Stamp de zoete aardappel, uien en wortels tot een glad geheel.
  6. Voeg kruiden toe naar wens.
  7. Voor de warme variant schep je het direct op. Kies je liever voor de koude/zomerse variant? Zet de pan dan nog een uurtje in de koelkast.
  8. Smullen maar!

 

Voedingswaarde

 

  • Kcal: 526
  • Koolhydraten: 109 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 2 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

  

 

ONTDEK MEER

Currynoedels met biefstuk en aubergine

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Op zoek naar een snel recept met noedels? Deze eiernoedels hoeven maar kort gekookt te worden. Jouw wokgerecht met biefstuk en aubergine...

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Deze pompoencake bevat veel gezonde ingrediënten en groente en fruit, en het maken hiervan duurt maar 20 minuten!! Snijd de cake op in...

Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta

Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Op zoek naar een lekker recept voor een gezonde salade? Deze Quinoa-salade is heerlijk vullend en bevat lekker veel gegrilde...