Zoete aardappel hutspot
Diner
2 personen
526 kcalĀ
30 min bereiden
Hutspot wordt vaak in de winter gegeten, maar deze variant kan ook gewoon koud in de zomer. Combineer deze home made zoete aardappel hutspot met een lekker stukje vette vis om zo alle bouwstoffen binnen te krijgen. Gegarandeerd genieten!Ā Ā
Ingrediƫnten
-
400 g zoete aardappel
-
200 g ui
-
200 g wortel
- snufje keltisch zeezout
-
snufje kurkuma
- snufje zwarte peper
-
snufje chilipoeder
- snufje oregano
- snufje tijm
Zo maak je het
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en gooi deze in een pan met kokend water.
- Voeg hier de gesneden uien en wortels aan toe.
- Kook het samen totdat het zacht is.
- Giet het water af.
- Stamp de zoete aardappel, uien en wortels tot een glad geheel.
- Voeg kruiden toe naar wens.
- Voor de warme variant schep je het direct op. Kies je liever voor de koude/zomerse variant? Zet de pan dan nog een uurtje in de koelkast.
- Smullen maar!
Ā
Voedingswaarde
Ā
- Kcal: 526
- Koolhydraten: 109 g
- Eiwitten: 8 g
- Vetten: 2 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? StelĀ jouw persoonlijke voedingsplanĀ samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
Ā Ā
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...