Zoete aardappel hutspot

Diner

2 personen

526 kcal 

30 min bereiden

Hutspot wordt vaak in de winter gegeten, maar deze variant kan ook gewoon koud in de zomer. Combineer deze home made zoete aardappel hutspot met een lekker stukje vette vis om zo alle bouwstoffen binnen te krijgen. Gegarandeerd genieten!  

 

Ingrediënten

 

  • 400 g zoete aardappel

  • 200 g ui

  • 200 g wortel

  • snufje keltisch zeezout
  • snufje kurkuma

  • snufje zwarte peper
  • snufje chilipoeder

  • snufje oregano
  • snufje tijm

 

Zo maak je het

 

  1. Snijd de zoete aardappel in blokjes en gooi deze in een pan met kokend water.
  2. Voeg hier de gesneden uien en wortels aan toe.
  3. Kook het samen totdat het zacht is.
  4. Giet het water af.
  5. Stamp de zoete aardappel, uien en wortels tot een glad geheel.
  6. Voeg kruiden toe naar wens.
  7. Voor de warme variant schep je het direct op. Kies je liever voor de koude/zomerse variant? Zet de pan dan nog een uurtje in de koelkast.
  8. Smullen maar!

 

Voedingswaarde

 

  • Kcal: 526
  • Koolhydraten: 109 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 2 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

  

 

ONTDEK MEER

Vegan broccoliquiche

Avondeten 4 personen 585 kcal per persoon 50 min bereidingstijd     Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook...

Proteïne chocolade mugcake

Tussendoortje 1 persoon 268 kcal per persoon 10 min bereidingstijd    Bij het koude weer hoort ook een lekker warm tussendoortje. Het gerecht is zeker in fitnesswereld erg populair. Met...

Bruschetta toast met hüttenkäse

Avondeten 1 persoon 522 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Het is niet moeilijk om een lekkere en gezonde lunch klaar te maken. Maak met het recept van deze week een heerlijke...