Zoete aardappel hutspot
Diner
2 personen
526 kcal
30 min bereiden
Hutspot wordt vaak in de winter gegeten, maar deze variant kan ook gewoon koud in de zomer. Combineer deze home made zoete aardappel hutspot met een lekker stukje vette vis om zo alle bouwstoffen binnen te krijgen. Gegarandeerd genieten!
Ingrediënten
-
400 g zoete aardappel
-
200 g ui
-
200 g wortel
- snufje keltisch zeezout
-
snufje kurkuma
- snufje zwarte peper
-
snufje chilipoeder
- snufje oregano
- snufje tijm
Zo maak je het
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en gooi deze in een pan met kokend water.
- Voeg hier de gesneden uien en wortels aan toe.
- Kook het samen totdat het zacht is.
- Giet het water af.
- Stamp de zoete aardappel, uien en wortels tot een glad geheel.
- Voeg kruiden toe naar wens.
- Voor de warme variant schep je het direct op. Kies je liever voor de koude/zomerse variant? Zet de pan dan nog een uurtje in de koelkast.
- Smullen maar!
Voedingswaarde
- Kcal: 526
- Koolhydraten: 109 g
- Eiwitten: 8 g
- Vetten: 2 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...