ONZE FILOSOFIE

Alles over ONS EN onze werkwijze

our goal

PTI is een inspirerend, positief en vooral oprecht instituut. We laten de eerlijkheid zien in de processen; de groei en de tegenslagen. Het behalen van positieve gedragsverandering vind plaats, dat is onze belofte.

Bij ons bewandel je een pad met heuvels en obstakels, maar juist dat is hetgeen dat bijdraagt aan duurzame verandering. Het gaat niet om het resultaat, het gaat om het proces. Het proces van gedragsverandering is voor ons key in de groei én de aanloop naar het eindresultaat.

WAAR HET ALLEMAAL BEGON

Een instituut dat ontstond vanuit de passie en liefde voor sport groeide al snel uit van een eenmansbedrijf tot een instituut met meerdere personal trainers.

“Ik wilde een plek creëren waar mensen kunnen bouwen aan een fit en gezond lijf, voor lange termijn.”

Ivy van den Heuvel

 

Lees meer

LIFESTYLE

We besteden veel aandacht aan plezier, voldoende slaap, gezonde voeding en beweging, zodat jij het optimale uit je leven haalt.

Live your life to the fullest!

de pti formule

PTI focust zich op lange termijn resultaten. We leren je bewust te worden van een gezonde levensstijl en hoe je dit op lange termijn kunt toepassen en volhouden. We werken stap voor stap naar waar jij wilt zijn en verder.

ONZE TRAININGSMETHODE

Je lichaam en gezondheid zijn je meest waardevolle bezit. Daarom werken wij middels het wetenschappelijk onderbouwd trainingsconcept van chivo: funtioneel trainen. Het is gericht op het continu verbeteren van kwaliteit van bewegen en is op individueel niveau aanpasbaar.

THUIS VAN HUIS

Natuurlijk train je bij PTI omdat je je sportieve doelen wilt behalen. Maar we vinden het ook belangrijk om een plek te creëren waar jij je veilig en thuis voelt.

ONZE TAAL

Binnen PTI zorgen we voor een inspirerende en positieve vorm van communicatie. Een belangrijk onderdeel van het veranderen van de levensstijl is de mind-set waarin je verkeert. We zetten de negatieve gedachten om in positieve gedachten.

HET GAAT NIET GOED  IK BEN OP WEG

HET IS ZWAAR  IK GROEI

ONTDEK MEER

Waar het allemaal begon
Op jonge leeftijd maakte ik kennis met ijshockey en ik was meteen verkocht. Wachten tot ik weer het ijs op mocht om los te gaan met een puck en stick kon ik niet. Toen ik 16 jaar was, maakte ik mijn debuut in het 1e team. Toen ik eenmaal had geroken van de topsport wist ik dat ik het maximale uit mezelf wilde halen.

Een vaste plek in het 1e team kreeg ik op 18 jarige leeftijd en dit jaar speelde ik ook mijn eerste WK in China. Een jaar later mocht ik weer mee naar het WK, maar doordat ik niet presteerde mocht ik niet spelen. Mijn wereld stortte op dat moment in elkaar.

Op weg naar de top
Op dat moment had ik niet de mogelijkheden om hulp in de schakelen en de juiste handvatten had ik simpelweg niet tot mijn beschikking. Dat zorgde ervoor dat ik zelf aan de slag ging met mijn fysiek om alles uit mezelf te halen.

De jaren die volgde verzamelde ik zoveel mogelijk kennis over voeding en besteedde extreem veel tijd aan krachttraining. Dit combineerde ik door allerlei soorten voeding te proberen: vegetarisch, veganistisch, keto. Presteren deed ik het best met gevarieerde, biologische maaltijden: veel groenten, kip, vis en vlees.
Op een gegeven moment werd ik aanvoerder van Tilburg Trappers en het nationaal team. Ik was trots dat ik dit had bereikt, maar toch leek ik niet content met deze prestatie. Ik wilde nóg meer uit mezelf halen.

Obsessie
Al gauw werd trainen voor mij een obsessie. Hoe vaker en hoe harde ik trainde, des te beter presteerde ik. Dacht ik. Naast 4 keer per week trainen op het ijs en twee wedstrijden per week besloot ik om daarnaast nog 4 tot 5 keer krachttraining te gaan doen. Ik ‘smeet’ met gewichten, zo zwaar mogelijk.

En toen ging het mis… Langzaam ging het bergafwaarts tot het moment dat ik niet meer presteerde. Ik kon letterlijk geen stick meer vasthouden. Mijn lijf was ‘op’. Ik kon niet meer.

Een harde les, maar de beste levensles ooit. Er moest iets veranderen.

Het omslagpunt
Ik wilde weer presteren op het ijs. Wat daarvoor nodig was: een fit en gezond lijf en een gezonde geest. Daarna schreef ik op wat ik moest doen om dat te bereiken. Ik hakte mijn doel in figuurlijke stukken.

Ik ben op alle vlakken beter gaan zorgen voor mijn lichaam. Ik realiseerde een vast slaapritme met voldoende slaapuren, een passend voedingspatroon, een vaste meditatie routine en luisterde naar de behoefte van mijn lijf en paste hier mijn trainingen op aan. Het proces was niet makkelijk en heeft maanden geduurd. Uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat ik mijn doel bereikte en uiteindelijk beter dan ooit tevoren presteerde; niet alleen op het ijs, maar ook daar buiten.

Duurzame levensstijl
Mijn levenslessen hebben ervoor gezorgd dat ik PTI heb kunnen realiseren. Mijn passie voor persoonlijke groei en ontwikkeling op het gebied van trainen, bewegen en gezondheid komt bij PTI volledig tot zijn recht. Dit is een plek waar mensen op een duurzame manier kunnen bouwen aan een fit en gezond lijf.

Je zult moeten luisteren naar je lijf om ook op lange termijn te kunnen blijven presteren.

Ivy van den Heuvel
Founder & Coach