Panna cotta
Dessert
1 portie
200 kcal
15 min
Ingrediënten
- 7 aardbeien
- 2 el gelatine
- 2 el water
- 50 gr ricotta
- 150 gr Griekse yoghurt
- 2 el honing
- 1 el citroensap
Zo maak je het
1. Meng de ricotta, yoghurt, zoetstof en citroenrasp in een kom en zet deze in de koelkast.
2. Mix in een kleine pan, twee eetlepels gelatine en twee eetlepels water en laat dit 5 minuten indikken.
3.Blend tussendoor de aardbeien in een blender.
4. Na 5 minuten, smelt de gelatine boven het vuur en roer de geblende aardbeien erdoor. Laat het mengel hierna afkoelen.
5. Pak de kom uit de koelkast en voeg het aardbeienmengsel toe.
6. Verdeel de panna cotta over twee schaaltjes en zet deze minimaal 5 uur in de koelkast.
Voedingswaarde 2 porties
-
-
- Kcal: 400
- Koolhydraten: 44 g
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 8 g
-
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 200
- Koolhydraten: 22 g
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 4 g
Patatas bravas
Avondeten 1 portie 226 kcal 20 min Maak jouw avondmaaltijd compleet met heerlijke patatas bravas uit de air-fryer. Dit recept is de gezonde versie van de heerlijke tapas uit Spanje. Ingrediënten 200 gram voorgekookte krieltjes 4 el 5% vet fritessaus 3 el sriracha saus...
Springrolls met garnalen
Tussendoortje 1 portie 135 kcal 35 min Springrolls zijn vooral in Oost- en Zuidoost Azië populair. Vroeger werden springrolls vooral in de lente gegeten en met lentegroenten gevuld. Het leuke van dit gerecht is dat je met verschillende groentes kunt variëren....
Blauwe bessen muffins
Tussendoortje 1 portie 84 kcal 35 min Zin in een lekker en gezond tussendoortje? Maak dan deze overheerlijke muffins met het onderstaande recept. Ingrediënten 75 gram havermout 75 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries) 1 banaan 1 ei 1 tl kaneelpoeder 4 g...