Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner

4 personen

275 kcal per persoon

25 min bereidingstijd

 

 

Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat specialer maken! Enjoy!

Ingrediënten

      • 1 wit scharrelei
      • 800 g witte asperges
      • 1 sjalot
      • 25 g ongezouten roomboter
      • 50 ml witte vermout
      • 350 ml kippenbouillon in pot
      • 350 ml water
      • 1 el olijfolie mild
      • 20 g panko
      • 15 g verse bieslook
      • 50 g radijsjes
      • 125 ml verse slagroom

Zo maak je het

1. Breng een steelpan water aan de kook. Voeg als het water kookt het ei toe en kook in 11 min. hard Laat het ei schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel de dooier uit het eiwit. Het eiwit gebruik je niet.

2. Schil de witte asperges rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden met een dunschiller en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de kopjes van de asperges en houd apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 2 cm.

3. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de aspergestukjes toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vermout toe en laat in 3 min. verdampen. Voeg het water en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

4. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de panko al opscheppend in 5-8 min. goudgeel en krokant. Schep in een kom en laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn en meng met de helft van de panko. Verkruimel de dooier erover. Snijd de radijs met de mandoline of dunschiller in flinterdunne plakjes.

5. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en laat in 5 min. op middelhoog vuur gaar worden. Verdeel de soep over diepe borden. Bestrooi met de panko-eikruim en verdeel de radijs en de rest van de bieslook erover

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1100
        • Koolhydraten: 56 g
        • Eiwitten: 36 g
        • Vetten: 76 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 275
        • Koolhydraten: 14 g
        • Eiwitten: 9 g
        • Vetten: 19 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....

Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas

Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Met slechts vijf ingrediënten zet jij een heerlijke, frisse salade op tafel die ook nog eens erg voedzaam is! Ingrediënten...