Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner

4 personen

275 kcal per persoon

25 min bereidingstijd

 

 

Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat specialer maken! Enjoy!

Ingrediënten

      • 1 wit scharrelei
      • 800 g witte asperges
      • 1 sjalot
      • 25 g ongezouten roomboter
      • 50 ml witte vermout
      • 350 ml kippenbouillon in pot
      • 350 ml water
      • 1 el olijfolie mild
      • 20 g panko
      • 15 g verse bieslook
      • 50 g radijsjes
      • 125 ml verse slagroom

Zo maak je het

1. Breng een steelpan water aan de kook. Voeg als het water kookt het ei toe en kook in 11 min. hard Laat het ei schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel de dooier uit het eiwit. Het eiwit gebruik je niet.

2. Schil de witte asperges rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden met een dunschiller en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de kopjes van de asperges en houd apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 2 cm.

3. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de aspergestukjes toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vermout toe en laat in 3 min. verdampen. Voeg het water en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

4. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de panko al opscheppend in 5-8 min. goudgeel en krokant. Schep in een kom en laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn en meng met de helft van de panko. Verkruimel de dooier erover. Snijd de radijs met de mandoline of dunschiller in flinterdunne plakjes.

5. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en laat in 5 min. op middelhoog vuur gaar worden. Verdeel de soep over diepe borden. Bestrooi met de panko-eikruim en verdeel de radijs en de rest van de bieslook erover

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1100
        • Koolhydraten: 56 g
        • Eiwitten: 36 g
        • Vetten: 76 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 275
        • Koolhydraten: 14 g
        • Eiwitten: 9 g
        • Vetten: 19 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Healthy Cheesecake met bramen uit eigen keuken!

Perfect voor de Healthfreaks, weight-loss peeps, fitdutchies en mensen die gewoon ontzettend veel zin hebben in een ontzettend lekkere Cheesecake. Super easy en in 4 stappen klaar om aan te vallen!...

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...