Het lekkerste recept voor bananen brood
Ontbijt/Snack
1 plak
138 kcal
60 min
Een lekkere en gezonde vervanging voor de koek- en cakeliefhebbers!
Heerlijk als ontbijt, lunch of als tussendoortje. We hebben het basisrecept hieronder neergezet voor je. Uiteraard kun je zelf nog producten toevoegen waar het water je bij in de mond stroomt zoals bijvoorbeeld: pure chocolade, kokosvlokken of bosbessen.
Zo bak je brood met de producten die jij het lekkerst vindt!
Ingrediënten
- 3 bananen
- 3 eieren
- 4/6 dadels
- Noten naar keuze
- 180 g speltbloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- Rood fruit
Zo maak je het
1. Mix 2 bananen, 3 eieren en de dadels in de blender. De noten kun je daarna heel of in stukjes toevoegen aan het beslag.
2. Meng de speltbloem en bakpoeder met een spatel door het beslag.
3.Verwarm de hete lucht over op 180 graden.
4. Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel hier doorheen eventueel nog het fruit, de noten of de andere producten die je extra wilt toevoegen.
5. Snijdt de 3e banaan in de lengte over de helft en leg deze bovenop het beslag.
6. Laat het brood 40-50 minuten bakken in de oven.
7. Klaar? Check het met een satéprikker. Als er geen deeg aan de prikker blijft plakken is het bananenbrood gaar en klaar!
Voedingswaarde
- Kcal: 1100
- Koolhydraten: 214 g
- Eiwitten: 38 g
- Vetten: 14 g
Voedingswaarde 1/8e plak:
- Kcal: 138
- Koolhydraten: 27 g
- Eiwitten: 5 g
- Vetten: 1,8 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...