Bruschetta met tomaat en gefrituurde basilicum
Voorgerecht
4 personen
320 kcal per persoon
30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
-
- 4 trostomaten
- 1 bosje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 ciabattabrood
- zonnebloemolie of arachideolie (om in te frituren)
-
Zo maak je het
1. Snijd de tomaten doormidden en lepel de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de basilicumsteeltjes heel fijn. Meng de tomatenblokjes met de basilicumsteeltjes, knoflook, zout en peper. Giet 2 eetlepels olijfolie erover en schep goed om. Scheur twee derde van de basilicumblaadjes kleiner en schep ook door de tomaten./span>
2.Snijd de ciabatta in schuine plakken van 1 cm dik. Verhit een laagje zonnebloemolie in een hapjespan tot een broodblokje bruisend blijft drijven. Leg een aantal basilicumblaadjes in de olie en leg het deksel op de pan. Als de blaadjes na 1 minuut niet meer bruisen zijn ze klaar. Neem voorzichtig uit de olie en leg op een stuk keukenpapier tot alle blaadjes gefrituurd zijn. Laat ze afkoelen en knapperig worden..
3.Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de plakken ciabatta op een lage stand om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg het ciabattabrood op een grote schaal en verdeel de gemarineerde tomatenblokjes erover. Garneer met de basilicum.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1280
- Koolhydraten: 140 g
- Eiwitten: 20 g
- Vetten: 68 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 320
- Koolhydraten: 35 g
- Eiwitten: 5 g
- Vetten: 17 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...