Chicken pot pie

Avondeten

4 personen

350 kcal per persoon

40 min bereidingstijd

 

 

Chicken pot pie is een Engels gerecht dat vooral tijdens de herfst en winter gegeten wordt. Voornamelijk in Canada en de Verenigde Staten is de Chicken pot pie erg populair. In het recept kiezen wij voor de variant met kip maar je kunt natuurlijk ook de kip voor een vegetarische optie vervangen.

Ingrediënten

    • 1 l water
    • 2 groentebouillontabletten
    • 400 g kipfilet
    • 1 ui
    • 1 prei
    • 1 winterpeen
    • 250 g champignon
    • 3 takjes verse tijm
    • 2 el milde olijfolie
    • 25 g ongezouten boter
    • 25 g bloem
    • 1 ei
    • 1 diepvries deeg voor hartige taart

Zo maak je het

1 Breng het water aan de kook. Halveer de kipfilets in de lengte en kook ze op een laag vuur gaar (13 min). Tijdens het pocheren kun je het beste tegen de kip aan houden. Pluk de kip met twee vorken nadat deze gaar is.

2. Snipper de ui en snij de prei in de lengte. Was de prei onder een koude kraan. Laat de prei even uitlekken en snij deze in ringetjes. Snij de winterpeen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de peterselie fijn en rits de tijm van de takjes.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in koekenpan en bak de gesneden groentes voor ongeveer 8 min totdat de ui glazig is en andere groentes zachter Bak hierna de champignons voor ongeveer 4 minuten mee. Meng de kip met groentes en peterselie. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4. Verhit een andere koekenpan met boter op een middelhoog vuurtje. Voeg de bloem totdat deze lichtbruin is. Giet al kloppend met een garde overige bouillon in de pan totdat er een heerlijk sausje ontstaat. Laat het mengsel koken en voeg hierna het kip en groenten mengsel toe.

5. Verdeel het kipmengsel over de ingevette ramequins. Klop het eitje los en bestrijk hierna de randen van de ramequins met het ei. Steek 4 cirkels die iets groter zijn dan de ramequins uit het taartdeeg. Leg op elke ramequin een deegcirkel en druk de randjes stevig aan. Maak met een mes in het midden van elke cirkel een inkeping, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak de chicken pot pies ongeveer 10 min totdat ze gaar zijn.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1400
        • Koolhydraten: 116 g
        • Eiwitten: 124 g
        • Vetten: 44 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 350
        • Koolhydraten: 29 g
        • Eiwitten: 31 g
        • Vetten: 11 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Healthy Cheesecake met bramen uit eigen keuken!

Perfect voor de Healthfreaks, weight-loss peeps, fitdutchies en mensen die gewoon ontzettend veel zin hebben in een ontzettend lekkere Cheesecake. Super easy en in 4 stappen klaar om aan te vallen!...

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...