Chicken pot pie

Avondeten

4 personen

350 kcal per persoon

40 min bereidingstijd

 

 

Chicken pot pie is een Engels gerecht dat vooral tijdens de herfst en winter gegeten wordt. Voornamelijk in Canada en de Verenigde Staten is de Chicken pot pie erg populair. In het recept kiezen wij voor de variant met kip maar je kunt natuurlijk ook de kip voor een vegetarische optie vervangen.

Ingrediënten

    • 1 l water
    • 2 groentebouillontabletten
    • 400 g kipfilet
    • 1 ui
    • 1 prei
    • 1 winterpeen
    • 250 g champignon
    • 3 takjes verse tijm
    • 2 el milde olijfolie
    • 25 g ongezouten boter
    • 25 g bloem
    • 1 ei
    • 1 diepvries deeg voor hartige taart

Zo maak je het

1 Breng het water aan de kook. Halveer de kipfilets in de lengte en kook ze op een laag vuur gaar (13 min). Tijdens het pocheren kun je het beste tegen de kip aan houden. Pluk de kip met twee vorken nadat deze gaar is.

2. Snipper de ui en snij de prei in de lengte. Was de prei onder een koude kraan. Laat de prei even uitlekken en snij deze in ringetjes. Snij de winterpeen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de peterselie fijn en rits de tijm van de takjes.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in koekenpan en bak de gesneden groentes voor ongeveer 8 min totdat de ui glazig is en andere groentes zachter Bak hierna de champignons voor ongeveer 4 minuten mee. Meng de kip met groentes en peterselie. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4. Verhit een andere koekenpan met boter op een middelhoog vuurtje. Voeg de bloem totdat deze lichtbruin is. Giet al kloppend met een garde overige bouillon in de pan totdat er een heerlijk sausje ontstaat. Laat het mengsel koken en voeg hierna het kip en groenten mengsel toe.

5. Verdeel het kipmengsel over de ingevette ramequins. Klop het eitje los en bestrijk hierna de randen van de ramequins met het ei. Steek 4 cirkels die iets groter zijn dan de ramequins uit het taartdeeg. Leg op elke ramequin een deegcirkel en druk de randjes stevig aan. Maak met een mes in het midden van elke cirkel een inkeping, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak de chicken pot pies ongeveer 10 min totdat ze gaar zijn.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1400
        • Koolhydraten: 116 g
        • Eiwitten: 124 g
        • Vetten: 44 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 350
        • Koolhydraten: 29 g
        • Eiwitten: 31 g
        • Vetten: 11 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Vegan broccoliquiche

Avondeten 4 personen 585 kcal per persoon 50 min bereidingstijd     Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook...

Proteïne chocolade mugcake

Tussendoortje 1 persoon 268 kcal per persoon 10 min bereidingstijd    Bij het koude weer hoort ook een lekker warm tussendoortje. Het gerecht is zeker in fitnesswereld erg populair. Met...

Bruschetta toast met hüttenkäse

Avondeten 1 persoon 522 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Het is niet moeilijk om een lekkere en gezonde lunch klaar te maken. Maak met het recept van deze week een heerlijke...