Crumble van nectarine met kersen

Nagerecht

1 portie

573 kcal

75 min bereidingstijd

 

 

Tijd voor een lekker toetje! Hierin wordt lekker, fris fruit verwerkt! Dit is hét toetje om mee af te sluiten tijdens een leuk en gezellig diner met vrienden of familie. Je kunt deze crumble bereiden in de oven of op de barbecue. Serveer warm of koud. Heerlijk in combinatie met ijs.

Ingrediënten

  • 2,5 nectarines
  • 50 gram kersen
  • 0,5 el maïzena
  • 0,5 el limoensap
  • 50 gram bloem
  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • snufje zout

Zo maak je het

1.Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Snijd de nectarines in blokjes. Verwijder de pit van de kersen en snijd ook de kersen in stukjes. Meng in een kom met de maïzena, het limoensap en de 2 eetlepels basterdsuiker en laat even staan.

3. Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havervlokken, de suiker en het zout te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.

4. Verdeel het fruit over de ovenschaal en verdeel de crumble daaroverheen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is en het fruit zacht.

Voedingswaarde 2 porties

  • Kcal: 1146
  • Koolhydraten: 170 g
  • Eiwitten: 16 g
  • Vetten: 46 g

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 573
  • Koolhydraten: 65 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 23 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...