Crumble van nectarine met kersen
Nagerecht
1 portie
573 kcal
75 min bereidingstijd
Tijd voor een lekker toetje! Hierin wordt lekker, fris fruit verwerkt! Dit is hét toetje om mee af te sluiten tijdens een leuk en gezellig diner met vrienden of familie. Je kunt deze crumble bereiden in de oven of op de barbecue. Serveer warm of koud. Heerlijk in combinatie met ijs.
Ingrediënten
- 2,5 nectarines
- 50 gram kersen
- 0,5 el maïzena
- 0,5 el limoensap
- 50 gram bloem
- 50 gram havervlokken
- 50 gram witte basterdsuiker
- 50 gram boter op kamertemperatuur
- snufje zout
Zo maak je het
1.Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Snijd de nectarines in blokjes. Verwijder de pit van de kersen en snijd ook de kersen in stukjes. Meng in een kom met de maïzena, het limoensap en de 2 eetlepels basterdsuiker en laat even staan.
3. Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havervlokken, de suiker en het zout te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.
4. Verdeel het fruit over de ovenschaal en verdeel de crumble daaroverheen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is en het fruit zacht.
Voedingswaarde 2 porties
- Kcal: 1146
- Koolhydraten: 170 g
- Eiwitten: 16 g
- Vetten: 46 g
Voedingswaarde per portie
- Kcal: 573
- Koolhydraten: 65 g
- Eiwitten: 8 g
- Vetten: 23 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...