Currynoedels met biefstuk en aubergine
Gebak
8 personen
20 + 50 min bereidingstijd
Op zoek naar een snel recept met noedels? Deze eiernoedels hoeven maar kort gekookt te worden. Jouw wokgerecht met biefstuk en aubergine staat dus in een mum van tijd op tafel!
Ingrediënten
-
-
- 400 g biefreepjes
- 2 el zonnebloemolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 bakje Thaise rode currypasta
- 2 aubergines (in blokjes)
- 2 paprika’s (in blokjes)
- 400 ml kokosmelk
- 300 g eiermie
- 1 limoen (in partjes)
- 1 handje basilicumblaadje
-
Zo maak je het
Stap 1: Verhit de olie in een wok of hapjespan op een hoge stand en roerbak hierin de biefreepjes in circa 2 minuten rondom goud bruin. Neem uit de pan en houd apart.
Stap 2: Voeg de uien, knoflook en currypasta toe aan het bakvet en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de aubergine, paprika en kokosmelk toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3: Schep de biefreepjes en noedels door de curry. Garneer met de limoen en (Thaise) basilicum.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 2480
- Koolhydraten: 276 g
- Eiwitten: 144 g
- Vetten: 84 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 620
- Koolhydraten: 69 g
- Eiwitten: 36 g
- Vetten: 21 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...