Een heerlijk uiensoepje
Tussendoortje/Voorgerecht
1 kommetje
220 kcal
50 min
Het ideale voorgerecht of tussendoortje: een lekker soepje. Uiensoep is voor elk seizoen geschikt. Met dit recept heb jij binnen 50 minuten een gezonde en lekkere maaltijd voor je neus. Je moet wel eerst even de tranen wegpinken bij het snijden van de uien š
Ingrediƫnten
- 700 gram uien
- 50 gram roomboter
- 1 runderbouillonblokje
- 1 el bloem
- 2 blaadjes laurier
- snufje tijm
- 4 sneetjes stokbrood
- 50 gram geraspte kaas
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. .
2. Vul een pan met 1 liter water en plaats deze op de kookplaat.
3. Zet het vuur aan en laat het water koken.
4. Voeg nadat het water kookt een bouillonblokje toe.
5. Giet het water in een kan.
6. Pel en snij de uien in kleine ringen.
7. Verwarm de pan en laat het boter in de pan smelten.
8. Voeg de uienringen en een snufje tijm toe in de pan en bak het mengsel voor ongeveer 15 minuten goudbruin.
9. Voeg het bloem toe en bak dit voor ongeveer 1 Ć” 2 minuten.
10. Voeg hierna het bouillon en laurierblad toe. Laat de soep voor ongeveer 30 minuten koken.
11. Beleg de sneetjes stokbrood met de geraspte kaas en leg ze in de oven voor 4 Ć” 7 minuten.
12. Schep de soep in de kommetjes en serveer een sneetje stokbrood ernaast.
Voedingswaarde ƩƩn pan
- Kcal: 880
- Koolhydraten: 88 g
- Eiwitten: 4 g
- Vetten: 11 g
Voedingswaarde per kommetje :
- Kcal: 220
- Koolhydraten: 22 g
- Eiwitten: 16 g
- Vetten: 44 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? StelĀ jouw persoonlijke voedingsplanĀ samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Courgettepannenkoekjes met frisse hüttenkäse
Ontbijt, Lunch, bijgerecht 4 personen 300 kcal...
Currynoedels met biefstuk en aubergine
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...