Ei-muffins met groentes

Tussendoortje

1 portie

84 kcal

40 min

Ei-muffins zijn ideaal als tussendoortje of als toevoeging bij de lunch. Het leuke aan dit recept is dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 1 tl peper
  • handjevol verse bladspinazie
  • 4 cherrytomaatjes
  • handjevol geraspte kaas

Zo maak je het

1.Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Klop de eieren met melk op, voeg peper en zout naar smaak toe

3. Snijdt de spinazie fijn en de tomaatjes in stukjes

4. Verwarm de kokosolie in de pan.

5. Verdeel de geraspte kaas over de ingevette muffinvormpjes

6. Voeg de spinazie en tomaat toe aan de muffinvormpjes.

7. Vul elk muffinvormpje voor 3/4 met ei

8. Voeg de spinazie en tomaat toe aan de muffinvormpjes.

9. Leg de muffinvormpjes in de oven en bak deze voor 20 min

Voedingswaarde totaal (7 porties)

  • Kcal: 588
  • Koolhydraten: 14 g
  • Eiwitten: 56 g
  • Vetten: 35 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 84
  • Koolhydraten: 2 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 5 g
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Volkoren clubsandwich

Volkoren clubsandwich

Lunch 1 portie 435 kcal 15 min bereidingstijd     Voor deze week hebben we de ideale lunchtip. Een volkoren clubsandwich met kipfilet sla en ei. Smullen maar! Ingrediënten 2 scharreleieren 6 sneetjes volkorenbrood 65 gram verse groentespread (paprika-wortel)...

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Tussendoortje 1 portie 146 kcal 5 min bereidingstijd    Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus...