Ei-muffins met groentes
Tussendoortje
1 portie
84 kcal
40 min
Ei-muffins zijn ideaal als tussendoortje of als toevoeging bij de lunch. Het leuke aan dit recept is dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren.
Ingrediënten
- 4 eieren
- scheutje melk
- 1 tl peper
- handjevol verse bladspinazie
- 4 cherrytomaatjes
- handjevol geraspte kaas
Zo maak je het
1.Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de eieren met melk op, voeg peper en zout naar smaak toe
3. Snijdt de spinazie fijn en de tomaatjes in stukjes
4. Verwarm de kokosolie in de pan.
5. Verdeel de geraspte kaas over de ingevette muffinvormpjes
6. Voeg de spinazie en tomaat toe aan de muffinvormpjes.
7. Vul elk muffinvormpje voor 3/4 met ei
8. Voeg de spinazie en tomaat toe aan de muffinvormpjes.
9. Leg de muffinvormpjes in de oven en bak deze voor 20 min
Voedingswaarde totaal (7 porties)
- Kcal: 588
- Koolhydraten: 14 g
- Eiwitten: 56 g
- Vetten: 35 g
Voedingswaarde 1 portie
- Kcal: 84
- Koolhydraten: 2 g
- Eiwitten: 8 g
- Vetten: 5 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...