Ei-muffins met groentes

Tussendoortje

1 portie

84 kcal

40 min

Ei-muffins zijn ideaal als tussendoortje of als toevoeging bij de lunch. Het leuke aan dit recept is dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 1 tl peper
  • handjevol verse bladspinazie
  • 4 cherrytomaatjes
  • handjevol geraspte kaas

Zo maak je het

1.Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Klop de eieren met melk op, voeg peper en zout naar smaak toe

3. Snijdt de spinazie fijn en de tomaatjes in stukjes

4. Verwarm de kokosolie in de pan.

5. Verdeel de geraspte kaas over de ingevette muffinvormpjes

6. Voeg de spinazie en tomaat toe aan de muffinvormpjes.

7. Vul elk muffinvormpje voor 3/4 met ei

8. Voeg de spinazie en tomaat toe aan de muffinvormpjes.

9. Leg de muffinvormpjes in de oven en bak deze voor 20 min

Voedingswaarde totaal (7 porties)

  • Kcal: 588
  • Koolhydraten: 14 g
  • Eiwitten: 56 g
  • Vetten: 35 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 84
  • Koolhydraten: 2 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 5 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Vegan broccoliquiche

Avondeten 4 personen 585 kcal per persoon 50 min bereidingstijd     Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook...

Proteïne chocolade mugcake

Tussendoortje 1 persoon 268 kcal per persoon 10 min bereidingstijd    Bij het koude weer hoort ook een lekker warm tussendoortje. Het gerecht is zeker in fitnesswereld erg populair. Met...

Bruschetta toast met hüttenkäse

Avondeten 1 persoon 522 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Het is niet moeilijk om een lekkere en gezonde lunch klaar te maken. Maak met het recept van deze week een heerlijke...