Eivocado
Lunch
1 portie
540,5 kcal
20 min
Eén van de meest populaire groentes op dit moment is de avocado. Deze week een recept waarbij je genoeg eiwitten eet. De eivocado is heerlijk als tussendoortje of bij de lunch.
Ingrediënten
- 2 medium rijpe avocado’s
- 4 eieren
- 2 theelepels gevriesdroogde saladekruiden
- peper
- zout
- 2 tomaten
- 1 komkommer
Zo maak je het
1.Verwarm de over voor op 190 graden.
2. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit.
3. Maak het gat van de avocado groter zodat er een eitje in past.( bewaar het vruchtvlees voor de salade)
4. Snij een klein stukje van de bolle kant, zodat de avocado stabiel blijft liggen.
5. Breek een ei in de avocado holte en voeg peper, zout en gevriesdroogde saladekruiden naar smaak toe.
6. Bak de eivocado’s voor 15 á 20 minuten in de oven.
7. Snij de komkommer, de tomaten en het overgebleven vruchtvlees van de avocado in kleine stukjes en breng op smaak met de saladekruiden.
8. Serveer de eivocado’s met de salade. Eetsmakelijk !
Voedingswaarde (2 porties)
- Kcal: 1081
- Koolhydraten: 58,4 g
- Eiwitten: 41,6 g
- Vetten: 82,8 g
Voedingswaarde 1 portie
- Kcal: 540,5
- Koolhydraten: 29,2 g
- Eiwitten: 20,8 g
- Vetten: 41,4 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...