Erwtensoep

Avondeten

6 personen

557 kcal per persoon

45 min bereidingstijd

 

 

Een makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in 1,5 uur! De perfecte avondmaaltijd voor de koude dagen en nog koudere dagen die om de hoek liggen. Lekker met een heerlijk kopje erwtensoep op de bank!

Ingrediënten

    • 500 g spliterwten
    • 1 prei
    • 2 l water
    • 2 runderbouillonblokjes
    • 250 g knolselderij
    • 1 winterpeen
    • 1 aardappel
    • 1 rookworst
    • 300 g schouder karbonade
    • Een paar takjes selderij
    • 1 ui

Zo maak je het

1.Breng 2 liter water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook. Voeg de schouder karbonade in zijn heel toe. Laat dit ongeveer 1 uur zachtjes koken, roer af en toe door.

2. Schil ondertussen de wortel, aardappel en de knolselderij en snijd deze in blokjes van ca 1 cm. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes. Hak ook de selderij grof.

3. Na ongeveer 1 uur koken zul je merken dat de de spliterwten uit elkaar te vallen beginnen te vallen en er een groene massa ontstaat. Sommige spliterwten koken eerder of later stuk dan andere. Roer een paar keer goed door om dit te versnellen.

4. Haal de schouder karbonades uit de pan, snijd in stukjes en voeg samen met de gesneden groenten en aardappel toe aan de soep. Laat de soep nog ongeveer ½ uur zachtjes doorkoken tot de groente n en aardappel gaar is en wat geslonken is. Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze de laatste paar minuten door de erwtensoep en warm goed door. Breng de erwtensoep eventueel op smaak met nog een beetje extra peper en zout.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 3342
        • Koolhydraten: 320 g
        • Eiwitten: 200 g
        • Vetten: 120 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 557
        • Koolhydraten: 53 g
        • Eiwitten: 33 g
        • Vetten: 20 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....