Flammkuchen
Avondeten
1 portie
417 kcal
25 min bereidingstijd
Vooral bij onze Oosterburen en in de Alpen is flammkuchen een populair gerecht. Het leuke van dit recept is dat je met verschillende toppings kunt variëren.
Ingrediënten
- 260 gram tante flammkuchen deeg
- 5 el cottage cheese
- 150 gram champignons
- 100 gram groene aspergetips
- 100 gram doperwten
- handje rucola
- 50 gram walnoten
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor, volg hiervoor de instructies op de verpakking van het flammkuchendeeg.
2. Pak een bakplaat en leg hierop bakpapier. Rol hierna het deeg uit.
3. Smeer de cottage cheese over de bodems.
4. Snijd de champignon in kleine stukjes en bedek de flammkuchen met champignon, aspergetips en doperwten ( je kan er ook voor kiezen om de flammkuchen met ham of kipfilet te bedekken).
5.Leg de flammkuchen in de oven en bak deze 10-15 min.
6. Wanneer de flammkuchen krokant is, kan je deze uit de oven halen en met de overige toppings bedekken.
Voedingswaarde 3 porties
- Kcal: 1251
- Koolhydraten: 150 g
- Eiwitten: 48 g
- Vetten: 45 g
Voedingswaarde per portie
- Kcal: 417
- Koolhydraten: 50 g
- Eiwitten: 16 g
- Vetten: 15 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...