Flammkuchen

Avondeten

1 portie

417 kcal

25 min bereidingstijd

 

 

Vooral bij onze Oosterburen en in de Alpen is flammkuchen een populair gerecht. Het leuke van dit recept is dat je met verschillende toppings kunt variëren.

Ingrediënten

  • 260 gram tante flammkuchen deeg
  • 5 el cottage cheese
  • 150 gram champignons
  • 100 gram groene aspergetips
  • 100 gram doperwten
  • handje rucola
  • 50 gram walnoten

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor, volg hiervoor de instructies op de verpakking van het flammkuchendeeg.

2. Pak een bakplaat en leg hierop bakpapier. Rol hierna het deeg uit.

3. Smeer de cottage cheese over de bodems.

4. Snijd de champignon in kleine stukjes en bedek de flammkuchen met champignon, aspergetips en doperwten ( je kan er ook voor kiezen om de flammkuchen met ham of kipfilet te bedekken).

5.Leg de flammkuchen in de oven en bak deze 10-15 min.

6. Wanneer de flammkuchen krokant is, kan je deze uit de oven halen en met de overige toppings bedekken.

Voedingswaarde 3 porties

  • Kcal: 1251
  • Koolhydraten: 150 g
  • Eiwitten: 48 g
  • Vetten: 45 g

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 417
  • Koolhydraten: 50 g
  • Eiwitten: 16 g
  • Vetten: 15 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....