Fusilli met boerenkoolpesto, gerookte kip en walnoten

Diner

4 personen

695 kcal per persoon

20 min bereidingstijd

 

 

Een heerlijke fusilli pasta met kip en walnoten is de perfecte maaltijd waarin alle macro’s goed aan bod komen. Maak dit recept ook eens met garnalen en kip en je hebt meteen een hele andere maaltijd!

Ingrediënten

      • 300 g fusilli
      • 200 g boerenkool (panklaar)
      • 60 g walnoten
      • 4 takjes basilicum
      • 1 teentje knoflook
      • 75 g pecorinokaas (in flinters)
      • 6 el olijfolie
      • 2 gerookte kipfilets (in plakjes)

Zo maak je het

1. Kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar wat kookwater. Kook intussen de boerenkool in circa 5 minuten zacht. Giet af en laat uitlekken. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin.

2. Pureer met de staafmixer de basilicum, knoflook, helft van de walnoten, helft van de pecorino, olijfolie en boerenkool tot een pesto. Voeg een scheutje kookwater toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

3.Meng de pasta met de boerenkoolpesto en schep in kommen of diepe borden. Bestrooi met de rest van de walnoten en pecorino. Leg de plakjes gerookte kipfilet erop.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 2780
        • Koolhydraten: 236 g
        • Eiwitten: 148 g
        • Vetten: 136 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 695
        • Koolhydraten: 58 g
        • Eiwitten: 37 g
        • Vetten: 34 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....