Fusilli met boerenkoolpesto, gerookte kip en walnoten

Diner

4 personen

695 kcal per persoon

20 min bereidingstijd

 

 

Een heerlijke fusilli pasta met kip en walnoten is de perfecte maaltijd waarin alle macro’s goed aan bod komen. Maak dit recept ook eens met garnalen en kip en je hebt meteen een hele andere maaltijd!

Ingrediënten

      • 300 g fusilli
      • 200 g boerenkool (panklaar)
      • 60 g walnoten
      • 4 takjes basilicum
      • 1 teentje knoflook
      • 75 g pecorinokaas (in flinters)
      • 6 el olijfolie
      • 2 gerookte kipfilets (in plakjes)

Zo maak je het

1. Kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar wat kookwater. Kook intussen de boerenkool in circa 5 minuten zacht. Giet af en laat uitlekken. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin.

2. Pureer met de staafmixer de basilicum, knoflook, helft van de walnoten, helft van de pecorino, olijfolie en boerenkool tot een pesto. Voeg een scheutje kookwater toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

3.Meng de pasta met de boerenkoolpesto en schep in kommen of diepe borden. Bestrooi met de rest van de walnoten en pecorino. Leg de plakjes gerookte kipfilet erop.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 2780
        • Koolhydraten: 236 g
        • Eiwitten: 148 g
        • Vetten: 136 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 695
        • Koolhydraten: 58 g
        • Eiwitten: 37 g
        • Vetten: 34 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...