Fusilli met boerenkoolpesto, gerookte kip en walnoten

Diner

4 personen

695 kcal per persoon

20 min bereidingstijd

 

 

Een heerlijke fusilli pasta met kip en walnoten is de perfecte maaltijd waarin alle macro’s goed aan bod komen. Maak dit recept ook eens met garnalen en kip en je hebt meteen een hele andere maaltijd!

Ingrediënten

      • 300 g fusilli
      • 200 g boerenkool (panklaar)
      • 60 g walnoten
      • 4 takjes basilicum
      • 1 teentje knoflook
      • 75 g pecorinokaas (in flinters)
      • 6 el olijfolie
      • 2 gerookte kipfilets (in plakjes)

Zo maak je het

1. Kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar wat kookwater. Kook intussen de boerenkool in circa 5 minuten zacht. Giet af en laat uitlekken. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin.

2. Pureer met de staafmixer de basilicum, knoflook, helft van de walnoten, helft van de pecorino, olijfolie en boerenkool tot een pesto. Voeg een scheutje kookwater toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

3.Meng de pasta met de boerenkoolpesto en schep in kommen of diepe borden. Bestrooi met de rest van de walnoten en pecorino. Leg de plakjes gerookte kipfilet erop.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 2780
        • Koolhydraten: 236 g
        • Eiwitten: 148 g
        • Vetten: 136 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 695
        • Koolhydraten: 58 g
        • Eiwitten: 37 g
        • Vetten: 34 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...

Toast met cottagecheese, avocado en ei

Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Begin je dag gezond en origineel met deze combinatie van toast, cottagecheese, avocado en ei. Ingrediënten 1 rode ui 2 el...