Fusilli met boerenkoolpesto, gerookte kip en walnoten
Diner
4 personen
695 kcal per persoon
20 min bereidingstijd
Een heerlijke fusilli pasta met kip en walnoten is de perfecte maaltijd waarin alle macro’s goed aan bod komen. Maak dit recept ook eens met garnalen en kip en je hebt meteen een hele andere maaltijd!
Ingrediënten
-
-
- 300 g fusilli
- 200 g boerenkool (panklaar)
- 60 g walnoten
- 4 takjes basilicum
- 1 teentje knoflook
- 75 g pecorinokaas (in flinters)
- 6 el olijfolie
- 2 gerookte kipfilets (in plakjes)
-
Zo maak je het
1. Kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar wat kookwater. Kook intussen de boerenkool in circa 5 minuten zacht. Giet af en laat uitlekken. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
2. Pureer met de staafmixer de basilicum, knoflook, helft van de walnoten, helft van de pecorino, olijfolie en boerenkool tot een pesto. Voeg een scheutje kookwater toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
3.Meng de pasta met de boerenkoolpesto en schep in kommen of diepe borden. Bestrooi met de rest van de walnoten en pecorino. Leg de plakjes gerookte kipfilet erop.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 2780
- Koolhydraten: 236 g
- Eiwitten: 148 g
- Vetten: 136 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 695
- Koolhydraten: 58 g
- Eiwitten: 37 g
- Vetten: 34 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...