Garnalenspiesjes van de barbecue

Avondeten

1 portie

96 kcal

15 min bereidingstijd

 

 

Ben je op zoek naar een recept voor op de barbecue? Maak heerlijke, gekruide garnalenspiesjes met het onderstaande recept

Ingrediënten

  • 500 gram verse of diepvries garnalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 10 gr verse krulpeterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • snufje peper en zout
  • satéprikkers

Zo maak je het

1. Doe alle ingrediënten, behalve de garnalen, in mixer en meng dit tot een marinade.

2. Rijg de garnalen per 4 aan de satéprikkers.

3.Verdeel de marinade in een bak over de garnalenspiesjes.

4. Zet de bak met garnalenspiesjes voor ongeveer 4 uur in de koelkast, zodat de marinade goed intrekt (dit hoeft niet per se).

5. Grill de garnalen op de barbecue en smullen maar!

Voedingswaarde 4 porties

  • Kcal: 384
  • Koolhydraten: 4 g
  • Eiwitten: 28 g
  • Vetten: 28 g

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 96
  • Koolhydraten: 1 g
  • Eiwitten: 7 g
  • Vetten: 7 g
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Volkoren clubsandwich

Volkoren clubsandwich

Lunch 1 portie 435 kcal 15 min bereidingstijd     Voor deze week hebben we de ideale lunchtip. Een volkoren clubsandwich met kipfilet sla en ei. Smullen maar! Ingrediënten 2 scharreleieren 6 sneetjes volkorenbrood 65 gram verse groentespread (paprika-wortel)...

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Tussendoortje 1 portie 146 kcal 5 min bereidingstijd    Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus...