Gemberkruidcake
Tussendoortje
8 personen
140 kcal per persoon
60 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g bruine basterdsuiker
- 1 verse gember
- 2 el speculaaskruiden of 2 el koekkruiden
- 1 ei
- 100 karnemelk
- 1 el honing of 1 el agavesiroop
- 2 el gemberbolletjes op siroop
- 50 g hazelnoten
Zo maak je het
1.Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de droge ingrediënten door elkaar in een beslagkom. Klop het ei los met de melk en spatel erdoor tot alles goed is gemengd.
2. Schep als laatste de honing, gekonfijte gember en hazelnoten erdoor. Giet het beslag in de cakevorm en bak in de oven in circa 50 minuten gaar.
3. Laat de cake op een rooster afkoelen en stort op een schaal. Snijd de cake in dikke plakken. Lekker om te bestrijken met roomkaas of boter.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1120
- Koolhydraten: 208 g
- Eiwitten: 20 g
- Vetten: 20 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 140
- Koolhydraten: 26 g
- Eiwitten: 2,5 g
- Vetten: 2,5 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs
Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min...
Oranje bloemkool nacho’s
Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal...
Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas
Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min...