Gemberkruidcake
Tussendoortje
8 personen
140 kcal per persoon
60 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g bruine basterdsuiker
- 1 verse gember
- 2 el speculaaskruiden of 2 el koekkruiden
- 1 ei
- 100 karnemelk
- 1 el honing of 1 el agavesiroop
- 2 el gemberbolletjes op siroop
- 50 g hazelnoten
Zo maak je het
1.Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de droge ingrediënten door elkaar in een beslagkom. Klop het ei los met de melk en spatel erdoor tot alles goed is gemengd.
2. Schep als laatste de honing, gekonfijte gember en hazelnoten erdoor. Giet het beslag in de cakevorm en bak in de oven in circa 50 minuten gaar.
3. Laat de cake op een rooster afkoelen en stort op een schaal. Snijd de cake in dikke plakken. Lekker om te bestrijken met roomkaas of boter.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1120
- Koolhydraten: 208 g
- Eiwitten: 20 g
- Vetten: 20 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 140
- Koolhydraten: 26 g
- Eiwitten: 2,5 g
- Vetten: 2,5 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Worteltaart met vanille vulling
Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min...
Spinazie pannenkoeken met geitenkaas
Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20...
Wrap met krokante kip
Hoofdgerecht 4 personen 439 kcal per persoon 25...