Gestoofde aubergine met bosui en rijst
4 personen
470 kcal per persoon
40 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
-
- 300 g langgraanrijst
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook
- 2 aubergines
- 4 el zonnebloemolie
- ½ tl chilivlokken
- 3 el hoisinsaus
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el sojasaus (geraspt)
- 200 ml kraanwater
- 5 bosuitjes
-
Zo maak je het
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met het deksel erop staan tot gebruik.
2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de aubergines in de lengte in 8 parten en halveer de parten in de breedte.āÆ
3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op hoog vuur. Voeg de aubergine en chilivlokken toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
4. Voeg de hoisinsaus, azijn, sojasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Roer regelmatig.
5. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen. Voeg de helft van de bosui toe aan de aubergine en laat nog 10 min. stoven met het deksel op de pan.
6. Verdeel de rijst en aubergine over de borden en bestrooi met de rest van de bosui.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1880
- Koolhydraten: 288 g
- Eiwitten: 36 g
- Vetten: 60 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 470
- Koolhydraten: 72 g
- Eiwitten: 9 g
- Vetten: 15 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...