Gezonde ontbijtmuffin met wortel en appel
12 porties
155 kcal per portie
10 min bereidingstijd
25 min oven
Ingrediënten
-
-
- 150 g winterpeen
- 1 friszoete appel
- 2 scharreleieren
- 75 ml karnemelk
- 75 g zonnebloemolie
- 150 g speltmeel
- 75 g volkoren havermout
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl gemalen kaneel
- 40 g rozijnen
-
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en rasp fijn. Halveer de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en rasp de vrucht grof.
2. Klop de eieren los in een grote kom. Meng de karnemelk en olie erdoor. Spatel de speltmeel, havermout, bakpoeder, kaneel en eventueel zout erdoor. Spatel de appel, peen en rozijnen erdoor.
3. Zet de cupcakevormpjes in de holten van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Laat ze 15 min. afkoelen voor het serveren.
Voedingswaarde 12 porties
-
-
-
- Kcal: 1860
- Koolhydraten: 192 g
- Eiwitten: 48 g
- Vetten: 96 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 155
- Koolhydraten: 16 g
- Eiwitten: 4 g
- Vetten: 8 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...