Groene pancakes
Tussendoortje
4 personen
415 kcal per persoon
60 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 150 g spinazie
- 300 ml sojadrank
- 6 el ahornsiroop
- 2 el citroensap
- 250 g bloem
- 0.5 tl kaneelpoeder
- 2 tl bakpoeder
- 1 doosje diepvriesframbozen
- 5 el zonnebloemolie
Zo maak je het
1.Pureer in een blender de spinazie met de sojadrink, 2 eetlepels ahornsiroop en citroensap.
2. Meng de bloem met de kaneel en het bakpoeder in een kom. Giet het spinaziemengsel erbij en roer tot een glad beslag.
3. Verwarm de frambozen met 2 eetlepels ahornsiroop en prak ze fijn met een vork
4. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak pannenkoekjes van het beslag. Giet tussendoor extra olie erbij als de pan te droog wordt. Schep de frambozen op de pannenkoeken en giet de rest van de ahornsiroop erover.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1120
- Koolhydraten: 232 g
- Eiwitten: 44 g
- Vetten:60 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 415
- Koolhydraten: 58 g
- Eiwitten: 11 g
- Vetten: 15 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs
Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min...
Oranje bloemkool nacho’s
Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal...
Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas
Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min...