Hartige kwarktaart

Diner

6 personen

525 kcal per persoon

70 min bereidingstijd

 

 

Maak deze heerlijke taart met de noten die jij lekker vind! Kwark zit vol goede voedingsstoffen, is heerlijk fris en smaakt goed! Niet alleen lekker bij het ontbijt of tussendoor, maar ook voor een diner maaltijd, check het recept hieronder maar!

Ingrediënten

    • 100 g pecannoten of 100 g walnoten
    • 50 g havermout
    • 50 g roomboter ongezouten
    • 2 el olijfolie
    • 300 g pompoenen
    • 1 tl gedroogde salie
    • 4 zongedroogde tomaatjes
    • 4 eieren
    • 500 g magere Franse kwark
    • 2 el bloem
    • 200 gram feta 50% less fat (verbrokkeld)

Zo maak je het

1.Maal de noten en havermout met de keukenmachine of een staafmixer met hakmolen tot een fijn kruim. Smelt de boter en mix het kruim erdoor. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier, schep het notenmengsel erop en laat opstijven in de koelkast.

2. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak hierin de pompoenblokjes een paar minuten. Bestrooi met de salie, zout en peper en voeg een paar eetlepels water toe. Roerbak nog een paar minuten tot de pompoen beetgaar is. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.

3. Pureer de pompoen met de helft van de tomaatjes en de overige olijfolie met de keukenmachine of staafmixer tot een puree. Verwarm de oven voor op 175ºC.

4.Klop in een grote kom de eidooiers met een snuf zout en peper schuimig. Klop de pompoenpuree, kwark en bloem erdoor tot een glad mengsel.

5.Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel door het kwarkmengsel. Verdeel de feta en de rest van de tomaatjesover de taart en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar.

6.Laat de taart in de oven met de deur open 15 minuten rusten en neem dan uit de vorm. Serveer naar wens warm, lauwwarm of koud met een salade.

Voedingswaarde 6 porties

        • Kcal: 3152
        • Koolhydraten:117 g
        • Eiwitten: 132 g
        • Vetten:245 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 525
        • Koolhydraten:19,5 g
        • Eiwitten: 33 g
        • Vetten: 40 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...