Indiase samosa’s

Tussendoortje

1 portie

127 kcal

75 min

Samosa’s zijn gefrituurde driehoekjes met groente en fruit. Maak jouw feestje compleet met deze gezonde en lekkere snack uit India.

Ingrediënten

  • 12 rijstpapiervellen
  • 250 g wortel(s)
  • 150 g bloemkool
  • 70 g doperwten
  • 1 ui
  • halve tl komijnzaad
  • kwart tl mosterdzaad
  • kwart tl venkelzaad
  • 1 tl garam masala
  • halve tl korianderpoeder
  • halve tl zwarte peper
  • optioneel:halve theelepel gepulverde mango
  • kwart tl kurkuma
  • mespunt kruidnagel

Zo maak je het

1.Snijd de wortel in stukken en kook deze voor 10 minuten in het water.                                                                                                                               

2. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes van de stam en voeg deze na de eerste 10 minuten koken toe aan de wortel. Kook vervolgens de groentes voor 10 minuten samen en giet deze af.

3. Schil en snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember fijn.

4. Verhit een hapjespan op laag vuur en voeg hierin het mosterdzaad, komijnzaad en venkelzaad toe. Verhit totdat de geur vrijkomt.

5. Voeg hierna een scheutje olie toe en fruit de ui, knoflook en gember aan.

6. Meng ondertussen alle overige gemalen kruiden samen. Voeg ook deze toe aan de pan, samen met een scheutje water (ongeveer 50 ml).

7. Voeg nu de wortel en bloemkool bij de kruiden en prak met een vork of een pureestamper tot een puree. Laat het geheel nog 20 minuten bakken op laag vuur met een deksel.

8.Voeg de laatste 5 minuten de erwten toe.

9. Nu de vulling klaar is kun je de samosa’s gaan vouwen. Afhankelijk van de grootte van de vellen snijd je ze doormidden of in drieën. Dit zodat je langwerpige repen krijgt. Schep een lepel vulling op het vel vel en vouw dicht in een driehoek op het eerste deel van het vel. Rol de driehoek steeds verder tot het einde van het vel en plak dan dicht met een beetje water.

10.Bak de samosa’s op 180 graden voor 7 minuten in de airfryer en serveer ze met een beetje yoghurt.

Voedingswaarde totaal (15 porties)

  • Kcal: 762
  • Koolhydraten: 132 g
  • Eiwitten: 24 g
  • Vetten: 12 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 127
  • Koolhydraten: 22 g
  • Eiwitten: 4 g
  • Vetten: 2 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Gevulde tortellinisoep

Hoofdgerecht 4 personen 530 kcal per persoon 20 minuten bereidingstijd    Ultiem comfortfood? Dat is wat ons betreft een grote kom soep. Zoals deze goedgevulde maaltijdsoep met tortellini...

Courgettepannenkoekjes met frisse hüttenkäse

Ontbijt, Lunch, bijgerecht 4 personen 300 kcal per persoon 30 minuten bereidingstijd    Deze pannenkoekjes bevatten lekker veel groenten en zijn tijdens ieder moment van de dag te...

Currynoedels met biefstuk en aubergine

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Op zoek naar een snel recept met noedels? Deze eiernoedels hoeven maar kort gekookt te worden. Jouw wokgerecht met biefstuk en aubergine...