Indiase samosa’s

Tussendoortje

1 portie

127 kcal

75 min

Samosa’s zijn gefrituurde driehoekjes met groente en fruit. Maak jouw feestje compleet met deze gezonde en lekkere snack uit India.

Ingrediënten

  • 12 rijstpapiervellen
  • 250 g wortel(s)
  • 150 g bloemkool
  • 70 g doperwten
  • 1 ui
  • halve tl komijnzaad
  • kwart tl mosterdzaad
  • kwart tl venkelzaad
  • 1 tl garam masala
  • halve tl korianderpoeder
  • halve tl zwarte peper
  • optioneel:halve theelepel gepulverde mango
  • kwart tl kurkuma
  • mespunt kruidnagel

Zo maak je het

1.Snijd de wortel in stukken en kook deze voor 10 minuten in het water.                                                                                                                               

2. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes van de stam en voeg deze na de eerste 10 minuten koken toe aan de wortel. Kook vervolgens de groentes voor 10 minuten samen en giet deze af.

3. Schil en snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember fijn.

4. Verhit een hapjespan op laag vuur en voeg hierin het mosterdzaad, komijnzaad en venkelzaad toe. Verhit totdat de geur vrijkomt.

5. Voeg hierna een scheutje olie toe en fruit de ui, knoflook en gember aan.

6. Meng ondertussen alle overige gemalen kruiden samen. Voeg ook deze toe aan de pan, samen met een scheutje water (ongeveer 50 ml).

7. Voeg nu de wortel en bloemkool bij de kruiden en prak met een vork of een pureestamper tot een puree. Laat het geheel nog 20 minuten bakken op laag vuur met een deksel.

8.Voeg de laatste 5 minuten de erwten toe.

9. Nu de vulling klaar is kun je de samosa’s gaan vouwen. Afhankelijk van de grootte van de vellen snijd je ze doormidden of in drieën. Dit zodat je langwerpige repen krijgt. Schep een lepel vulling op het vel vel en vouw dicht in een driehoek op het eerste deel van het vel. Rol de driehoek steeds verder tot het einde van het vel en plak dan dicht met een beetje water.

10.Bak de samosa’s op 180 graden voor 7 minuten in de airfryer en serveer ze met een beetje yoghurt.

Voedingswaarde totaal (15 porties)

  • Kcal: 762
  • Koolhydraten: 132 g
  • Eiwitten: 24 g
  • Vetten: 12 g

Voedingswaarde 1 portie

  • Kcal: 127
  • Koolhydraten: 22 g
  • Eiwitten: 4 g
  • Vetten: 2 g
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Volkoren clubsandwich

Volkoren clubsandwich

Lunch 1 portie 435 kcal 15 min bereidingstijd     Voor deze week hebben we de ideale lunchtip. Een volkoren clubsandwich met kipfilet sla en ei. Smullen maar! Ingrediënten 2 scharreleieren 6 sneetjes volkorenbrood 65 gram verse groentespread (paprika-wortel)...

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Tussendoortje 1 portie 146 kcal 5 min bereidingstijd    Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus...