Karamel en zeezout fudge
16 stukjes
95 kcal per stuk
30 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
- 200 g dadels zonder pit
- 150 g cashewnoten
- 5 g Vanille aroma
- een snufje grof zeezout
Zo maak je het
1 Doe de dadels, de cashewnoten en het vanille aroma met een snufje zeezout in de keukenmachine of foodprocessor en blend tot er een plakkerige massa ontstaat. Wij vinden het lekker als er nog kleine stukjes noot in de fudge zitten, je kan eventueel ook langer blenden, tot er een egale massa ontstaat. Blijft het mengsel te droog, voeg dan eventueel een 1 tot 3 theelepels water toe.
2. Bekleed een kleine vierkant bakvorm of ovenschaal met bakpapier
3. Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig over de bakvorm. Druk het plat met een spatel en strooi zeezout over de fudge.
4. Laat de fudge minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.
5. Maak een scherp mes goed warm onder de warme kraan en snijd de fudge in 16 stukken.
Voedingswaarde 1 stuk
-
-
-
- Kcal: 95
- Koolhydraten: 10 g
- Eiwitten: 2 g
- Vetten: 5 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs
Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min...
Oranje bloemkool nacho’s
Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal...
Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas
Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min...