Karamel en zeezout fudge

Tussendoortje

16 stukjes

95 kcal per stuk

30 min bereidingstijd

 

 

Het tussendoortje van deze week is de karamel zeezout fudge. Een tussendoortje dat ook nog eens laag aantal calorieën bevat. Pas op! De heerlijke combinatie van zout en zoet maak het lastig om niet nog een fudge te pakken.

Ingrediënten

    • 200 g dadels zonder pit
    • 150 g cashewnoten
    • 5 g Vanille aroma
    • een snufje grof zeezout

Zo maak je het

1  Doe de dadels, de cashewnoten en het vanille aroma met een snufje zeezout in de keukenmachine of foodprocessor en blend tot er een plakkerige massa ontstaat. Wij vinden het lekker als er nog kleine stukjes noot in de fudge zitten, je kan eventueel ook langer blenden, tot er een egale massa ontstaat. Blijft het mengsel te droog, voeg dan eventueel een 1 tot 3 theelepels water toe.

2. Bekleed een kleine vierkant bakvorm of ovenschaal met bakpapier 

3. Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig over de bakvorm. Druk het plat met een spatel en strooi zeezout over de fudge.

4.  Laat de fudge minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.

5.  Maak een scherp mes goed warm onder de warme kraan en snijd de fudge in 16 stukken.

Voedingswaarde 1 stuk

        • Kcal: 95
        • Koolhydraten: 10 g
        • Eiwitten: 2 g
        • Vetten: 5 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Pastinaaksoep met appel en gember

Diner 4 personen  260 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Van Hollandse grond komen de lekkerste knollen! Dat bewijst deze pastinaaksoep dubbel en dwars. Probeer eens een andere soep...

Worteltaart met vanille vulling

Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min bereidingstijd    Heerlijke worteltaart, wie vind dit nou niet lekker! De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag...

Spinazie pannenkoeken met geitenkaas

Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Een heerlijk recept voor spinazie pannenkoeken die kunnen als avondeten maar ook zeker als lunch! Wil je het recept...