Kip fajita’s

Avondeten

4 porties

487 kcal per persoon

30 min bereidingstijd

 

 

Een heerlijke Mexicaanse maaltijd voor in de avond. Perfect als gezonde maaltijd, met een recept dat eigenlijk nooit fout kan gaan. Dit recept is heerlijk met een volkoren tortilla, rijst of in een salade en kan gemaakt worden in één pan, scheelt ook weer afwas! Eet smakelijk!!

Ingrediënten

    • 500 g kip
    • Limoen
    • 2 eetlepels koriander
    • 2 eetlepels olijfolie 
    • 1 theelepel oregano
    • Sambal
    • Chilipoeder
    • Komijnpoeder
    • Zeezout

Ingrediënten voor de groentemix

        • 1 rode paprika
        • 1 gele paprika 
        • 1 ui
        • 1 theelepel chilipoeder
        • Zeezout

Zo maak je het

1. Doe in een mengkom de ingrediënten die bestemd zijn voor de marinade – met uitzondering van het limoensap – bij elkaar en meng goed door.

2. Doe de kip bij de marinade en roer door zodat alle kip goed bedekt is. Dek af en zet ongeveer 15-30 minuten in de koelkast.

3. Verhit een grote koekenpan met olijfolie en bak daar de groenten in, samen met de overige ingrediënten die voor de groenten bedoeld zijn. Bak ongeveer 4 minuten tot ze gebruind zijn en zacht.

4. Doe de ingrediënten vanuit een pan in een mengkom of op een bord en zet opzij.

5. Doe olie in de pan en bak de kipfilet tot het bijna gaar is. Doe vervolgens de groentemix terug in de pan, doe het limoensap erbij en bak ongeveer een minuut.

Serveer met tortilla’s en eventueel geraspte kaas, tomaat en zure room!

Voedingswaarde 4 porties

          • Kcal: 1948
          • Koolhydraten: 196 g
          • Eiwitten: 120 g
          • Vetten: 112 g

      Voedingswaarde per portie

              • Kcal: 487
              • Koolhydraten: 49 g
              • Eiwitten: 30 g
              • Vetten: 28 g

      Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...

Toast met cottagecheese, avocado en ei

Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Begin je dag gezond en origineel met deze combinatie van toast, cottagecheese, avocado en ei. Ingrediënten 1 rode ui 2 el...