Kipwrap met tomaat, paprika, mais en kaas

Hoofdgerecht

4 personen

445 kcal per persoon

15 minuten bereidingstijd

 

 

Met deze kipwraps heb je binnen een handomdraai een lekkere, voedzame maaltijd. Rijk gevuld met groente en kip om de honger te stillen. Maak de wraps extra smeuïg met een lichte yoghurt dressing in combinatie met de passata. Hmmm!

Ingrediënten

      • 2 el zonnebloemolie
      • 150 g gerookte kipreepjes
      • ½ theelepel komijnzaad
      • 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
      • 500 g passata
      • 8 tortillawraps
      • ½ krop ijsbergsla

Zo maak je het

1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kipreepjes samen met de komijn gedurende 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg de passata toe en laat het geheel gedurende 4 tot 5 minuten sudderen. Breng het op smaak met peper en eventueel wat zout.

2. Terwijl je bezig bent met het kip-groentemengsel, verwarm je de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel deze samen met het kip-groentemengsel over de tortilla’s. Vouw de tortilla’s dicht of rol ze op.

3. Gebruik een grillpan zonder olie of boter en verhit deze. Leg de wraps in de grillpan en grill ze gedurende 3 minuten totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Draai de wraps halverwege zodat beide kanten mooi gegrild worden.

        • Kcal: 1780
        • Koolhydraten: 236 g
        • Eiwitten: 80 g
        • Vetten: 48 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 445
        • Koolhydraten: 59 g
        • Eiwitten: 20 g
        • Vetten: 12 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....