Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas
4 personen
161 kcal per persoon
20 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 300 g drie kleuren quinoa
- Eetrijpe mango’s
- 150 g kipfilet
- 400 g broccolirijst
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 el azijn
- 125 g verse geitenkaas naturel 45+
- 1,5 el sojasaus
-
Zo maak je het
1. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Pel de mango’s en snijd het vruchtvlees in stukjes van ongeveer 1 cm. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, dip ze in de bakje met sojasaus en bak deze goudbruin.
2. Roer de broccolirijst door de gekookte quinoa. Breng eventueel op smaak met zout, peper, olijfolie en azijn.
3. Voeg de blokjes mango en de afgekoelde kip toe aan de quinoa-broccolirijst en strooi de geitenkaas eroverheen.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 643
- Koolhydraten: 283,6 g
- Eiwitten: 115,2 g
- Vetten: 98,4 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 161
- Koolhydraten: 70,9 g
- Eiwitten: 28,9 g
- Vetten: 24,6 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...