Heerlijke mosselen
Avondeten
1 portie
550 kcal
25 min
Het mosselseizoen is deze week officieel begonnen. Naast de gezonde vetten is het ook een lekker visgerecht dat je samen kunt delen. Maak met het onderstaande recept een heerlijk pannetje mosselen!
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 15 g verse peterselie
- 1,5 el olijfolie
- 250 ml droge witte wijn
Zo maak je het
1. Was de mosselen onder de kraan en gooi de geopende en kapotte mossels weg.
2.Snijd het ui in halve ringetjes. Schraap de worteltjes en snijd deze in plakjes van een halve centimeter.
3.Snijd de bleekselderij in boogjes en de hak de peterselie fijn.
4. Verhit de olie in een pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit dit voor ongeveer 3 min.
6. Blus het af met witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen voor 5-8 minuten.
7. Schud de mosselen tussendoor zodat alle mosselen garen.
Voedingswaarde 2 porties
- Kcal: 1100
- Koolhydraten: 68 g
- Eiwitten: 106 g
- Vetten: 66 g
Voedingswaarde per portie
- Kcal: 550
- Koolhydraten: 29 g
- Eiwitten: 53 g
- Vetten: 40 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...