Heerlijke mosselen

Avondeten

1 portie

550 kcal

25 min

Het mosselseizoen is deze week officieel begonnen. Naast de gezonde vetten is het ook een lekker visgerecht dat je samen kunt delen. Maak met het onderstaande recept een heerlijk pannetje mosselen!

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 15 g verse peterselie
  • 1,5 el olijfolie
  •  250 ml droge witte wijn

Zo maak je het

1. Was de mosselen onder de kraan en gooi de geopende en kapotte mossels weg.

2.Snijd het ui in halve ringetjes. Schraap de worteltjes en snijd deze in plakjes van een halve centimeter.

3.Snijd de bleekselderij in boogjes en de hak de peterselie fijn.

4. Verhit de olie in een pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit dit voor ongeveer  3 min.

6. Blus het af met witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen voor 5-8 minuten.

7. Schud de mosselen tussendoor zodat alle mosselen garen.

Voedingswaarde 2 porties

  • Kcal: 1100
  • Koolhydraten: 68 g
  • Eiwitten: 106 g
  • Vetten: 66 g

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 550
  • Koolhydraten: 29 g
  • Eiwitten: 53 g
  • Vetten: 40 g
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Volkoren clubsandwich

Volkoren clubsandwich

Lunch 1 portie 435 kcal 15 min bereidingstijd     Voor deze week hebben we de ideale lunchtip. Een volkoren clubsandwich met kipfilet sla en ei. Smullen maar! Ingrediënten 2 scharreleieren 6 sneetjes volkorenbrood 65 gram verse groentespread (paprika-wortel)...

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Tussendoortje 1 portie 146 kcal 5 min bereidingstijd    Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus...