Heerlijke mosselen

Avondeten

1 portie

550 kcal

25 min

Het mosselseizoen is deze week officieel begonnen. Naast de gezonde vetten is het ook een lekker visgerecht dat je samen kunt delen. Maak met het onderstaande recept een heerlijk pannetje mosselen!

Ingrediƫnten

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 15 g verse peterselie
  • 1,5 el olijfolie
  • Ā 250 ml droge witte wijn

Zo maak je het

1. Was de mosselen onder de kraan en gooi de geopende en kapotte mossels weg.

2.Snijd het ui in halve ringetjes. Schraap de worteltjes en snijd deze in plakjes van een halve centimeter.

3.Snijd de bleekselderij in boogjes en de hak de peterselie fijn.

4. Verhit de olie in een pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit dit voor ongeveerĀ  3 min.

6. Blus het af met witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen voor 5-8 minuten.

7. Schud de mosselen tussendoor zodat alle mosselen garen.

Voedingswaarde 2 porties

  • Kcal: 1100
  • Koolhydraten: 68 g
  • Eiwitten: 106 g
  • Vetten: 66 g

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 550
  • Koolhydraten: 29 g
  • Eiwitten: 53 g
  • Vetten: 40 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Gevulde tortellinisoep

Hoofdgerecht 4 personen 530 kcal per persoon 20 minuten bereidingstijd    Ultiem comfortfood? Dat is wat ons betreft een grote kom soep. Zoals deze goedgevulde maaltijdsoep met tortellini...

Courgettepannenkoekjes met frisse hüttenkäse

Ontbijt, Lunch, bijgerecht 4 personen 300 kcal per persoon 30 minuten bereidingstijd    Deze pannenkoekjes bevatten lekker veel groenten en zijn tijdens ieder moment van de dag te...

Currynoedels met biefstuk en aubergine

Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd    Op zoek naar een snel recept met noedels? Deze eiernoedels hoeven maar kort gekookt te worden. Jouw wokgerecht met biefstuk en aubergine...