Noedels met snijbonen, paprika, sojasaus en gebakken uitjes

Diner

4 personen

555 kcal per persoon

20 minuten bereidingstijd

 

 

Deze met groente rijk gevulde noodles zijn binnen een handomdraai klaar (slechts 20 minuten).Ideaal als je een drukke agenda hebt! De noodles hebben een unieke smaak dankzij de gember, sojasaus, honing en sesamolie. Smakelijk eten!

Ingrediënten

      • 2 paprika’s
      • 400 g snijbonen
      • 1 rode ui
      • 2 tenen knoflook
      • 30 g verse gember
      • 3 el sojasaus
      • 2 el vloeibare honing
      • 2 el sesamolie
      • 248 g woknoedels
      • 2 el zonnebloemolie
      • 30 g gebakken uitjes

Zo maak je het

Reinig de paprika’s en snijd ze in dunne reepjes. Snij de snijbonen in stukken van ongeveer 1 cm. Snij de ui in halve ringen en de knoflooktenen fijn. Schil de gember en snij deze ook in kleine stukjes. Combineer de knoflook en gember met sojasaus, honing en sesamolie.

2. Maak de wok noedels klaar zoals dat op de verpakking vermeld staat en giet het kookwater af onder koud water.

3. Verwarm de olie in een wok op hoog vuur en laat vervolgens de ui gedurende 1 minuut bakken. Voeg de snijbonen en paprikareepjes toe en bak deze de gedurende 5 tot 7 minuten. Blijf regelmatig roeren.

4. Verlaag het vuur en meng het sojasaus mengsel erdoorheen. Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg de gekookte noedels toe. Roer deze goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

5. Verdeel de noedels gelijkmatig over 4 kommen en strooi er gebakken uitjes over. Smullen maar!

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 2220
        • Koolhydraten: 224 g
        • Eiwitten: 32 g
        • Vetten: 124 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 555
        • Koolhydraten: 56 g
        • Eiwitten: 8 g
        • Vetten: 31 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....