Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
4 personen
655 kcal per persoon
20 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 2 tenen knoflook
- 25 g verse gember
- 5 varkensfiletlapjes à la minute naturel
- 4 el arachideolie
- 225 g Thaise noedels zilvervliesrijst
- 4 el pindakaas met stukjes noot
- 1 el limoensap
- 6 el kokend water
- 800 g Japanse wokgroente sojabonen en gele wortel
-
Zo maak je het
1. Rasp de tenen knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de filetlapjes in de breedte in reepjes van ca. 2 cm. Meng de geraspte knoflook en gember met de helft van de olie en schep de filetreepjes erdoor. Breng op smaak met peper.
2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
3. Meng ondertussen de pindakaas met het limoensap en het kokende water tot een dressing.
4. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de filetreepjes met de aanhangende olie toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5. Meng de noedels met de pindadressing, wokgroente en filetreepjes en verdeel over kommen.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 655 kcal
- Koolhydraten: 52 g
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 32 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 163,74 kcal
- Koolhydraten: 13 g
- Eiwitten: 8,75 g
- Vetten: 8 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...
Vegan mueslibowl met banaan
Ontbijt 4 personen 305 kcal per persoon 10 min...