Noten-appeltaart
Gebak
8 personen
670 kcal per persoon
20 + 50 + 30 minuten bereidingstijd
Deze appeltaart smaakt lekker in welk seizoen dan ook. Extra lekker door de combinatie van gekaramelliseerde noten, abrikozenjam en honing. Een taart waar iedereen blij van wordt!
Ingrediënten
-
-
- 300 g bloem
- 2 el bloem (om te bestuiven)
- 200 g boter (koud, in kleine blokjes)
- 100 g fijne tafelsuiker
- 2 el fijne tafelsuiker
- 1 ei (losgeklopt)
- 1.5 kilogram appels (geschild, in blokjes)
- 1 el kaneelpoeder
- 2 el custardpoeder
- 2 el abrikozenjam
- 200 g gemengde noten (ongezouten)
- vloeibare honing
-
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde lap. Bekleed de springvorm ermee.
2. Meng de appelblokjes met de rest van de suiker, kaneel en custardpoeder. Verdeel over het deeg in de vorm. Druk de vulling goed aan en houd tot onder de deegrand circa 1 cm vrij. Verwarm de abrikozenjam totdat deze vloeibaar is en bestrijk hiermee de appelvulling. Bak de taart circa 50 minuten in de oven en laat een beetje afkoelen in de vorm.
3. Bak de noten in een droge, hete koekenpan, totdat ze gaan geuren. Voeg een flinke kneep honing toe, voldoende om alle noten een glanzend laagje te geven. Bak de honing kort mee met de noten. Verdeel de noten over de appeltaart en laat helemaal afkoelen. Lekker met slagroom.
-
-
-
- Kcal: 5360
- Koolhydraten: 584 g
- Eiwitten: 96 g
- Vetten: 280 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 670
- Koolhydraten: 73 g
- Eiwitten: 12 g
- Vetten: 35 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...