Noten-appeltaart

Gebak

8 personen

670 kcal per persoon

20 + 50 + 30 minuten bereidingstijd

 

 

Deze appeltaart smaakt lekker in welk seizoen dan ook. Extra lekker door de combinatie van gekaramelliseerde noten, abrikozenjam en honing. Een taart waar iedereen blij van wordt!

Ingrediënten

      • 300 g bloem
      • 2 el bloem (om te bestuiven)
      • 200 g boter (koud, in kleine blokjes)
      • 100 g fijne tafelsuiker
      • 2 el fijne tafelsuiker
      • 1 ei (losgeklopt)
      • 1.5 kilogram appels (geschild, in blokjes)
      • 1 el kaneelpoeder
      • 2 el custardpoeder
      • 2 el abrikozenjam
      • 200 g gemengde noten (ongezouten)
      • vloeibare honing

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde lap. Bekleed de springvorm ermee.

2. Meng de appelblokjes met de rest van de suiker, kaneel en custardpoeder. Verdeel over het deeg in de vorm. Druk de vulling goed aan en houd tot onder de deegrand circa 1 cm vrij. Verwarm de abrikozenjam totdat deze vloeibaar is en bestrijk hiermee de appelvulling. Bak de taart circa 50 minuten in de oven en laat een beetje afkoelen in de vorm.

3. Bak de noten in een droge, hete koekenpan, totdat ze gaan geuren. Voeg een flinke kneep honing toe, voldoende om alle noten een glanzend laagje te geven. Bak de honing kort mee met de noten. Verdeel de noten over de appeltaart en laat helemaal afkoelen. Lekker met slagroom.

        • Kcal: 5360
        • Koolhydraten: 584 g
        • Eiwitten: 96 g
        • Vetten: 280 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 670
        • Koolhydraten: 73 g
        • Eiwitten: 12 g
        • Vetten: 35 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....