Ontbijtmuffins met cranberry, walnoten en wortel
Snack
4 personen
520 kcal per persoon
45 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
-
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g muesli
- 1 tl kaneelpoeder
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 250 ml amandelmelk
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el pindakaas of
- 3 el amandelpasta
- 1 appel (geraspt)
- 1 wortel (geraspt)
- 4 el cranberry’s
- 50 g walnoten
-
Zo maak je het
1. Houd 4 eetlepels basterdsuiker apart. Meng de rest van de suiker met de muesli, kaneel, het bakmeel en bakpoeder in een kom.
2. Roer in een andere kom de amandeldrink, zonnebloemolie en pindakaas glad. Voeg de appel en wortel toe en roer goed door. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediĆ«nten. Roer de cranberry’s en walnoten erdoor. Verwarm de oven voor op 180ĀŗC.
3.Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm, bestrooi met de overige suiker en bak de muffins in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 2080
- Koolhydraten: 252 g
- Eiwitten: 48 g
- Vetten: 92 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 520
- Koolhydraten: 63 g
- Eiwitten: 12g
- Vetten: 23 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Worteltaart met vanille vulling
Gebak 8 personen 855 kcal per persoon 70 min...
Spinazie pannenkoeken met geitenkaas
Hoofdgerecht 2 personen 755 kcal per persoon 20...
Wrap met krokante kip
Hoofdgerecht 4 personen 439 kcal per persoon 25...