Ontbijtmuffins met cranberry, walnoten en wortel

Snack

4 personen

520 kcal per persoon

45 min bereidingstijd

 

 

Deze heerlijke muffins kunnen op ieder moment van de ochtend en middag gegeten worden. Je kunt deze muffins goed voorbereiden en ook prima invriezen. Handig om dus een voorraadje van in huis te hebben! Wanneer je dit recept alvast in het weekend maakt, bespaart je dat op doordeweekse ochtenden veel tijd. En zo’n muffin is ook nog eens ideaal om mee te nemen in de broodtrommel of lunchbox voor onderweg. Wat extra eiwitten gewild? Voeg er gerust een schep Whey proteïne aan toe!

Ingrediënten

      • 50 g lichtbruine basterdsuiker
      • 100 g muesli
      • 1 tl kaneelpoeder
      • 150 g zelfrijzend bakmeel
      • 1 tl bakpoeder
      • 250 ml amandelmelk
      • 2 el zonnebloemolie
      • 3 el pindakaas of
      • 3 el amandelpasta
      • 1 appel (geraspt)
      • 1 wortel (geraspt)
      • 4 el cranberry’s
      • 50 g walnoten

Zo maak je het

1. Houd 4 eetlepels basterdsuiker apart. Meng de rest van de suiker met de muesli, kaneel, het bakmeel en bakpoeder in een kom.

2. Roer in een andere kom de amandeldrink, zonnebloemolie en pindakaas glad. Voeg de appel en wortel toe en roer goed door. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer de cranberry’s en walnoten erdoor. Verwarm de oven voor op 180ºC.

3.Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm, bestrooi met de overige suiker en bak de muffins in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 2080
        • Koolhydraten: 252 g
        • Eiwitten: 48 g
        • Vetten: 92 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 520
        • Koolhydraten: 63 g
        • Eiwitten: 12g
        • Vetten: 23 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....