Ontbijtmuffins met cranberry, walnoten en wortel
Snack
4 personen
520 kcal per persoon
45 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g muesli
- 1 tl kaneelpoeder
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 250 ml amandelmelk
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el pindakaas of
- 3 el amandelpasta
- 1 appel (geraspt)
- 1 wortel (geraspt)
- 4 el cranberry’s
- 50 g walnoten
-
Zo maak je het
1. Houd 4 eetlepels basterdsuiker apart. Meng de rest van de suiker met de muesli, kaneel, het bakmeel en bakpoeder in een kom.
2. Roer in een andere kom de amandeldrink, zonnebloemolie en pindakaas glad. Voeg de appel en wortel toe en roer goed door. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer de cranberry’s en walnoten erdoor. Verwarm de oven voor op 180ºC.
3.Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm, bestrooi met de overige suiker en bak de muffins in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 2080
- Koolhydraten: 252 g
- Eiwitten: 48 g
- Vetten: 92 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 520
- Koolhydraten: 63 g
- Eiwitten: 12g
- Vetten: 23 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...