Oosterse couscous salade

Avondeten

4 porties

714 kcal per persoon

30 min bereidingstijd

 

 

Deze oosterse couscous kan je zelf helemaal afstemmen naar smaak door je eigen groenten en eiwitbron te kiezen! Eet je dit gerecht liever Vega? Voeg een vleesvervanger toe of serveer met een hard gekookt ei šŸŒ± Wanneer je niet van kip of vis houdt, maar de couscous salade niet veganistisch hoeft te zijn kun je als extraatje feta toevoegen, dan is het meteen aan maaltijdsalade.

Ingrediƫnten

    • 300 g (volkoren) couscous
    • 1 groenten bouillonblokje
    • 2 paprikaā€™s
    • 1 grote bak champignons
    • 2 uien
    • verse knoflook
    • 1 courgette
    • 600 g kipfilet / kipdijfilet / witvis / garnalen
    • lente-ui (apart houden)

Ingrediƫnten voor de saus:

    • 2 eetlepels ketjap manis
    • 4 eetlepels soja saus/span>
    • 1 eetlepel honing
    • verse gember
    • sesam olie

Zo maak je het

1.Begin met de couscous. Doe de couscous in een pan, voeg tot ongeveer 1 cm boven de rand kokend water gemengd met een bouillonblokje toe. Doe de deksel erop en laat de couscous het vocht opnemen.

2. Snijdt alle groenten in gewenste grootte. Voeg wat sesamolie toe aan een wokpan en fruit de ui en knoflook. Bak alle groenten mee.

3. Voeg de ingrediƫnten voor de saus toe en laat dit even zachtjes pruttelen.

4. Bereid ondertussen je eiwitbron (kip/vis) naar keuze.

5. Roer met een vork door de couscous. Meng de groenten, inclusief saus, door de couscous en serveer met de kip/vis/vega.

6. Maak af met wat gesneden lente-ui en gehakte cashewnoten.

Tip: wil je het nog makkelijker maken? Neem een zak oosterse/Aziatische groenten en je hoeft niet eens te snijden!

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 2856
        • Koolhydraten: 290 g
        • Eiwitten: 242 g
        • Vetten: 73,4 g

    Voedingswaarde per portie

            • Kcal: 714
            • Koolhydraten: 72,5 g
            • Eiwitten: 60,5 g
            • Vetten:18,35 g

    Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! IngrediĆ«nten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...

Toast met cottagecheese, avocado en ei

Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Begin je dag gezond en origineel met deze combinatie van toast, cottagecheese, avocado en ei. IngrediĆ«nten 1 rode ui 2 el...