Oosterse couscous salade
Avondeten
4 porties
714 kcal per persoon
30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
- 300 g (volkoren) couscous
- 1 groenten bouillonblokje
- 2 paprikaās
- 1 grote bak champignons
- 2 uien
- verse knoflook
- 1 courgette
- 600 g kipfilet / kipdijfilet / witvis / garnalen
- lente-ui (apart houden)
Ingrediƫnten voor de saus:
-
- 2 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels soja saus/span>
- 1 eetlepel honing
- verse gember
- sesam olie
Zo maak je het
1.Begin met de couscous. Doe de couscous in een pan, voeg tot ongeveer 1 cm boven de rand kokend water gemengd met een bouillonblokje toe. Doe de deksel erop en laat de couscous het vocht opnemen.
2. Snijdt alle groenten in gewenste grootte. Voeg wat sesamolie toe aan een wokpan en fruit de ui en knoflook. Bak alle groenten mee.
3. Voeg de ingrediƫnten voor de saus toe en laat dit even zachtjes pruttelen.
4. Bereid ondertussen je eiwitbron (kip/vis) naar keuze.
5. Roer met een vork door de couscous. Meng de groenten, inclusief saus, door de couscous en serveer met de kip/vis/vega.
6. Maak af met wat gesneden lente-ui en gehakte cashewnoten.
Tip: wil je het nog makkelijker maken? Neem een zak oosterse/Aziatische groenten en je hoeft niet eens te snijden!
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 2856
- Koolhydraten: 290 g
- Eiwitten: 242 g
- Vetten: 73,4 g
-
Voedingswaarde per portie
-
-
-
-
- Kcal: 714
- Koolhydraten: 72,5 g
- Eiwitten: 60,5 g
- Vetten:18,35 g
-
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
-
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...