Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje

6 personen

190 kcal per persoon

35 min bereidingstijd

 

 

Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel. Lekker voor als er visite komt of gewoon voor de familie!

Ingrediënten

      • 800 g bloemkool
      • 4 el red mexican salsa
      • 2 el milde olijfolie
      • 1 theelepel paprikapoeder
      • 1 theelepel gemalen komijn
      • 1 theelepel uienpoeder
      • 200 g trostomaten
      • 1 rode ui
      • 7,5 g verse koriander
      • 1 limoen
      • 150 g geraspte cheddar

Zo maak je het

1. Verhit de oven voor op 180 graden.

2. Haal de bladeren en het groen van de bloemkool af, maar laat de steel er wel aan zitten. Snijd de bloemkool en steel in stukken van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik en leg ze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Snijd eventueel grote stukken smaller zodat alle stukjes ongeveer 4 tot 5 cm lang zijn. Meng de salsa met olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en uienpoeder en giet dit over de bloemkool. Zorg ervoor dat alle stukjes bedekt zijn met een laagje van de saus. Bak de bloemkool in het midden van de oven op 15 minuten gaar.

3. Terwijl de bloemkool in de oven staat, kun je de salsa maken. Snijd de tomaten in kleine stukjes van ongeveer 1 cm, hak de rode ui fijn en snijd de koriander in kleine stukjes. Maak de limoen schoon door deze te borstelen, rasp de groene schil en pers de helft van de limoen uit. Meng alles door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

4. Haal de bloemkool uit de oven en strooi er cheddar kaas overheen. Bak het nog 3-5 minuten totdat de kaas gesmolten is. Haal de bloemkool uit de oven, verdeel de salsa erover en serveer het gerecht direct.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1140
        • Koolhydraten: 42 g
        • Eiwitten: 54 g
        • Vetten: 78 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 190
        • Koolhydraten: 7 g
        • Eiwitten: 9 g
        • Vetten: 13 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Maaltijdsalade met quinoa, kip, mango en geitenkaas

Diner 4 personen 161 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Met slechts vijf ingrediënten zet jij een heerlijke, frisse salade op tafel die ook nog eens erg voedzaam is! Ingrediënten...