Orzo met rode kool

Diner

4 personen

846 kcal per persoon

10 minuten voorbereiding + 70 minuten bereiding

 

 

Deze heerlijke, frisse en gezonde maaltijd kost iets meer tijd vanwege de bereiding van de rode kool, maar is zeker de moeite waard! Voor het bereiden van de groentebouillon kun je kiezen voor kant-en-klare bouillon of bouillon die je zelf aanmaakt met poeder of een blokje! Heerlijk voor wat extra smaak!

Ingrediënten

      • 6 stuk(s) appel
      • 2 theelepel(s) azijn
      • 32 ml balsamico crème
      • 2 stuk(s) gele ui
      • 75 g gepelde walnoten
      • 80 g geraspte kaas
      • 400 ml groentebouillon
      • 4 stuk(s) kruidnagel
      • 12 g krulpeterselie
      • 4 stuk(s) laurierblad
      • 2 el rietsuiker
      • 800 g rode kool
      • 4 el roomboter
      • 400 g volkoren orzo
      • 200 ml water

Zo maak je het

1. Snipper de ui. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd de benodigde hoeveelheid in dunne reepjes. Leg de rode kool in een kookpan samen met de laurier, kruidnagel, azijn, water, suiker en de helft van de ui. Meng goed, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen. Maak de appel schoon en snijd ⅔ in kleine blokjes. Voeg na een uur de appelblokjes toe aan de rode kool en gaar 5 minuten mee. Voeg de boter toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

2. Bereid de bouillon. Verwarm een scheut olie in een hapjespan en fruit de rest van de ui glazig. Voeg de orzo toe en fruit 5 minuten mee. Zet het vuur laag en blus af met de bouillon. Laat 12-15 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor een paar keer om.

3. Snijd de achtergehouden appel in dunne partjes. Was de peterselie en hak fijn.

4. Rooster de walnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan.

5. Voeg de appelpartjes en rode kool toe aan de orzo. Breng op smaak met de balsamicocrème, fijngehakte peterselie, peper en zout.

6. Schep de orzo op een bord en maak het gerecht af met de geroosterde walnoten.

        • Kcal: 3383
        • Koolhydraten: 517 g
        • Eiwitten: 91 g
        • Vetten: 104 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 846
        • Koolhydraten: 129 g
        • Eiwitten: 23 g
        • Vetten: 26 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Diner 4 personen 375 kcal per persoon 30 min bereidingstijd    Binnen 30 minuten een typisch Hollands gerecht op tafel? Deze stamppot met Italiaanse groenten is niet alleen gezond maar ook...

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Diner 4 personen 275 kcal per persoon 25 min bereidingstijd    Aspergesoep, een échte Hollandse knaller! Dit recept is aangevuld met eikruim en geschaafde radijs die de smaak nog net wat...

Oranje bloemkool nacho’s

Tussendoortje/borrelhapje 6 personen 190 kcal per persoon 35 min bereidingstijd    Met deze borrelschaal zet jij tijdens deze eerste zomerse dagen een heerlijke, luchtige snack op tafel....