Orzo met rode saus en salami

Diner

4 personen

490 kcal per persoon

15 min bereidingstijd

 

 

Op zoek naar een makkelijk gerecht wat altijd goed in de slaak valt? Deze orzo met rode saus en salami staat al binnen 15 minuten op tafel!

Ingrediënten

      • 300 g orzo pasta
      • 2 rode uien
      • 2 tenen knoflook
      • 2 rode puntpaprika’s
      • 5 trostomaten
      • 2 el milde olijfolie
      • 70 g tomatenpuree
      • 1 el gedroogde tijm
      • 75 g mini salami

Zo maak je het

1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd samen met de tomaten in blokjes van 2 cm.

2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en tijm toe en bak 7 min. Roer regelmatig.

3. Snijd ondertussen de salami in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami 4 min. op middelhoog vuur. Schep met het bakvet uit de pan in een bakje.

4. Doe de groente in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5. Meng de orzo met de saus en verdeel de salami met het bakvet erover.

Voedingswaarde 4 porties

        • Kcal: 1960
        • Koolhydraten: 264 g
        • Eiwitten: 64 g
        • Vetten: 68 g

      Voedingswaarde per portie

        • Kcal: 490
        • Koolhydraten: 66 g
        • Eiwitten: 16 g
        • Vetten: 17 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Healthy Cheesecake met bramen uit eigen keuken!

Perfect voor de Healthfreaks, weight-loss peeps, fitdutchies en mensen die gewoon ontzettend veel zin hebben in een ontzettend lekkere Cheesecake. Super easy en in 4 stappen klaar om aan te vallen!...

Aardappelbroodjes

Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per portie 45 min. bereiden 18 min. oventijd 3 uur 30 min. wachten    De restjes worden de ster van een nieuwe maaltijd. Deze aardappelbroodjes zijn...

Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing

Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min bereidingstijd    Peanuts, deze noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing! Ingrediënten 2 tenen knoflook 25 g verse gember 5...