Orzo met rode saus en salami
4 personen
490 kcal per persoon
15 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
-
- 300 g orzo pasta
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika’s
- 5 trostomaten
- 2 el milde olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 1 el gedroogde tijm
- 75 g mini salami
-
Zo maak je het
1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd samen met de tomaten in blokjes van 2 cm.
2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en tijm toe en bak 7 min. Roer regelmatig.
3. Snijd ondertussen de salami in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami 4 min. op middelhoog vuur. Schep met het bakvet uit de pan in een bakje.
4. Doe de groente in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5. Meng de orzo met de saus en verdeel de salami met het bakvet erover.
Voedingswaarde 4 porties
-
-
-
- Kcal: 1960
- Koolhydraten: 264 g
- Eiwitten: 64 g
- Vetten: 68 g
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 490
- Koolhydraten: 66 g
- Eiwitten: 16 g
- Vetten: 17 g
-
-
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...