Panna cotta

Dessert

1 portie

200 kcal

15 min

Panna cotta is toch één van de lekkerste toetjes uit de Italiaanse keuken. De combinatie van het citroensap en de aardbeien zorgt voor een fris toetje, dat je bijna niet kunt afslaan.

Ingrediënten

  • 7 aardbeien
  • 2 el gelatine
  • 2 el water
  • 50 gr ricotta
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 1 el citroensap

Zo maak je het

1. Meng de ricotta, yoghurt, zoetstof en citroenrasp in een kom en zet deze in de koelkast.
2. Mix in een kleine pan, twee eetlepels gelatine en twee eetlepels water en laat dit 5 minuten indikken.
3.Blend tussendoor de aardbeien in een blender.
4. Na 5 minuten, smelt de gelatine boven het vuur en roer de geblende aardbeien erdoor. Laat het mengel hierna afkoelen.
5. Pak de kom uit de koelkast en voeg het aardbeienmengsel toe.
6. Verdeel de panna cotta over twee schaaltjes en zet deze minimaal 5 uur in de koelkast.

Voedingswaarde 2 porties

      • Kcal: 400
      • Koolhydraten: 44 g
      • Eiwitten: 30 g
      • Vetten: 8 g

Voedingswaarde per portie

    • Kcal: 200
    • Koolhydraten: 22 g
    • Eiwitten: 15 g
    • Vetten: 4 g
Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Lunch 1 portie 265 kcal 30 min bereidingstijd    Altijd zelf teriyaki willen maken? Met het recept van deze week maak je een heerlijke Oosterse versie van zalm met zelfgemaakte teriyaki.  Ingrediënten 4 zalmfilets(op huid) 75 ml soyasaus 75 ml water een...

Volkoren clubsandwich

Volkoren clubsandwich

Lunch 1 portie 435 kcal 15 min bereidingstijd     Voor deze week hebben we de ideale lunchtip. Een volkoren clubsandwich met kipfilet sla en ei. Smullen maar! Ingrediënten 2 scharreleieren 6 sneetjes volkorenbrood 65 gram verse groentespread (paprika-wortel)...

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Tussendoortje 1 portie 146 kcal 5 min bereidingstijd    Hummus is toch één van de meest lekkere spread voor op een broodje of cracker. Het klaarmaken van hummus is helemaal niet moeilijk! Binnen 5 minuten kan je met dit recept een heerlijke hummus...