Panna cotta

Dessert

1 portie

200 kcal

15 min

Panna cotta is toch één van de lekkerste toetjes uit de Italiaanse keuken. De combinatie van het citroensap en de aardbeien zorgt voor een fris toetje, dat je bijna niet kunt afslaan.

Ingrediënten

  • 7 aardbeien
  • 2 el gelatine
  • 2 el water
  • 50 gr ricotta
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 1 el citroensap

Zo maak je het

1. Meng de ricotta, yoghurt, zoetstof en citroenrasp in een kom en zet deze in de koelkast.
2. Mix in een kleine pan, twee eetlepels gelatine en twee eetlepels water en laat dit 5 minuten indikken.
3.Blend tussendoor de aardbeien in een blender.
4. Na 5 minuten, smelt de gelatine boven het vuur en roer de geblende aardbeien erdoor. Laat het mengel hierna afkoelen.
5. Pak de kom uit de koelkast en voeg het aardbeienmengsel toe.
6. Verdeel de panna cotta over twee schaaltjes en zet deze minimaal 5 uur in de koelkast.

Voedingswaarde 2 porties

      • Kcal: 400
      • Koolhydraten: 44 g
      • Eiwitten: 30 g
      • Vetten: 8 g

Voedingswaarde per portie

    • Kcal: 200
    • Koolhydraten: 22 g
    • Eiwitten: 15 g
    • Vetten: 4 g

Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!

ONTDEK MEER

Vegan broccoliquiche

Avondeten 4 personen 585 kcal per persoon 50 min bereidingstijd     Heb je even iets meer tijd en zin in een gezonde quiche? Maak met het recept van deze week een broccoli quiche dat ook...

Proteïne chocolade mugcake

Tussendoortje 1 persoon 268 kcal per persoon 10 min bereidingstijd    Bij het koude weer hoort ook een lekker warm tussendoortje. Het gerecht is zeker in fitnesswereld erg populair. Met...

Bruschetta toast met hüttenkäse

Avondeten 1 persoon 522 kcal per persoon 15 min bereidingstijd    Het is niet moeilijk om een lekkere en gezonde lunch klaar te maken. Maak met het recept van deze week een heerlijke...