Panna cotta
Dessert
1 portie
200 kcal
15 min
Panna cotta is toch één van de lekkerste toetjes uit de Italiaanse keuken. De combinatie van het citroensap en de aardbeien zorgt voor een fris toetje, dat je bijna niet kunt afslaan.
Ingrediënten
- 7 aardbeien
- 2 el gelatine
- 2 el water
- 50 gr ricotta
- 150 gr Griekse yoghurt
- 2 el honing
- 1 el citroensap
Zo maak je het
1. Meng de ricotta, yoghurt, zoetstof en citroenrasp in een kom en zet deze in de koelkast.
2. Mix in een kleine pan, twee eetlepels gelatine en twee eetlepels water en laat dit 5 minuten indikken.
3.Blend tussendoor de aardbeien in een blender.
4. Na 5 minuten, smelt de gelatine boven het vuur en roer de geblende aardbeien erdoor. Laat het mengel hierna afkoelen.
5. Pak de kom uit de koelkast en voeg het aardbeienmengsel toe.
6. Verdeel de panna cotta over twee schaaltjes en zet deze minimaal 5 uur in de koelkast.
Voedingswaarde 2 porties
-
-
- Kcal: 400
- Koolhydraten: 44 g
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 8 g
-
Voedingswaarde per portie
-
- Kcal: 200
- Koolhydraten: 22 g
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 4 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...