Pasta carbonara
Avondeten
1 portie
612 kcal
20 min
Een van onze favoriete Italiaanse gerechten is pasta carbonara. Pasta is een gerecht dat je snel en gemakkelijk kunt klaarmaken. Gezond eten betekent ook genoeg variƫren met recepten. Hierdoor blijft het leuk en lekker!
Ingrediƫnten
- 400 gram spaghetti
- 250 gram spekblokjes
- 2 tenen knoflook
- 125 gram parmezaanse kaas
- 3 eieren
- snufje peper en zout
- eventueel 4 takjes peterselie
Zo maak je het
1.Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan beetgaar.
2. Verhit een andere pan en bak daarin de spekjes zonder olie of boter.
3.Klop de eieren in een kom en voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe.
4.Giet de spaghetti af.
5. Voeg het eimengsel aan de spaghetti en meng dit goed door.
6. Voeg hierna de spekjes toe
7. Snijd de peterselie fijn en serveer dit met de pasta
Voedingswaarde (5 porties)
- Kcal: 3060
- Koolhydraten: 432 g
- Eiwitten: 150 g
- Vetten: 105 g
Voedingswaarde 1 portie(1 persoon):
- Kcal: 612
- Koolhydraten: 72 g
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 21 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? StelĀ jouw persoonlijke voedingsplanĀ samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten
Gebak 8 personen 20 + 50 min bereidingstijd...
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Diner 4 personen 425 kcal per persoon 30 min...
Meerzadenkrokantje met brie en honing
Lunch/Brunch 4 personen 326 kcal per persoon 30...