Pasta carbonara
Avondeten
1 portie
612 kcal
20 min
Een van onze favoriete Italiaanse gerechten is pasta carbonara. Pasta is een gerecht dat je snel en gemakkelijk kunt klaarmaken. Gezond eten betekent ook genoeg variëren met recepten. Hierdoor blijft het leuk en lekker!
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 250 gram spekblokjes
- 2 tenen knoflook
- 125 gram parmezaanse kaas
- 3 eieren
- snufje peper en zout
- eventueel 4 takjes peterselie
Zo maak je het
1.Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan beetgaar.
2. Verhit een andere pan en bak daarin de spekjes zonder olie of boter.
3.Klop de eieren in een kom en voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe.
4.Giet de spaghetti af.
5. Voeg het eimengsel aan de spaghetti en meng dit goed door.
6. Voeg hierna de spekjes toe
7. Snijd de peterselie fijn en serveer dit met de pasta
Voedingswaarde (5 porties)
- Kcal: 3060
- Koolhydraten: 432 g
- Eiwitten: 150 g
- Vetten: 105 g
Voedingswaarde 1 portie(1 persoon):
- Kcal: 612
- Koolhydraten: 72 g
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 21 g
Kun jij wel wat inspiratie en houvast gebruiken? Stel jouw persoonlijke voedingsplan samen. Zo eet jij iedere dag voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, eet je gevarieerd en heb jij iedere dag lekkere maaltijden voor je neus!
ONTDEK MEER
Aardappelbroodjes
Ontbijt/bijgerecht 12 porties 230 kcal per...
Noedels met wokgroente, filetreepjes en pindadressing
Diner 4 personen 655 kcal per persoon 20 min...
Toast met cottagecheese, avocado en ei
Ontbijt 4 personen 200 kcal per persoon 15 min...